Ako na prevenciu rakoviny prsníkov

Rakovina prsníkov je vážnym zdravotným problémom, no prevencia a pravidelná kontrola môžu a zohrávajú v zachovaní zdravia žien dôležitú úlohu. Aké kroky sú v rámci prevencie dôležité?

Nebezpečenstvo rakoviny prsníka

Rakovina prsníkov patrí k najčastejším typom rakoviny u žien, ktorej výskyt sa so zvyšujúcom vekom zvyšuje. Tento druh najčastejšie sa vyskytujúceho onkologického ochorenia môže mať tendenciu k rýchlemu šíreniu aj na základe genetickej predispozície, čo zdôrazňuje potrebu pravidelných kontrol a prevencie. Z akých krokov by sa mala skladať?

Začnite konzultáciou u Gynekológa

Gynekologické prehliadky sa odporúčajú minimálne raz ročne, súčasťou vašej zdravotnej starostlivosti by však mali byť častejšie, pretože mnohé ochorenia, nielen tie onkologické, môžu byť skryté. Ak zaznamenáte akékoľvek zmeny v prsníkoch, vrátane hrčiek, opuchov, bolestí či zmeny farby kože, mali by ste okamžite vyhľadať lekára, ideálne sa objednať na vyšetrenie u dobrého gynekológa Trenčín.

Výhody ultrazvuku prsníkov

Okrem konzultácie u gynekológa, je nielen v tomto prípade, ďalšou veľmi dobrou prevenciou špeciálne USG vyšetrenie. Detailný ultrazvuk prsníkov Bratislava predstavuje modernú a bezpečnú diagnostickú metódu so širokým spektrom výhod pre ženy vo všetkých vekových skupinách.

 

Vysoká presnosť a schopnosť vyšetrenia odhaliť aj drobné zmeny v prsníkovom tkanive znamená podniknúť jeden z najlepších krokov na elimináciu problému. Metóda je obzvlášť užitočná pre mladé ženy s hustým hustejším tkanivom, kde môže mamografia dosahovať obmedzenú účinnosť.

 

Okrem toho je ultrazvuk bezpečný aj pre tehotné ženy, čo umožňuje monitorovanie zdravia prsníkov počas gravidity. Ďalšou výhodou je jeho neinvazívna povaha, čo znamená, že nevyžaduje použitie ionizujúceho žiarenia.   

 

Prevencia rakoviny prsníkov je základným krokom k zachovaniu vášho zdravia. Pravidelné návštevy odborného lekára a využívanie diagnostických metód, ako je ultrazvuk, môžu preto zohrávať pri odhalení a liečbe tohto problému  kľúčovú úlohu.

 

Informácie uvedené v tomto článku slúžia iba na informačné účely. Pred akýmkoľvek rozhodnutím o zdravotnej starostlivosti, diagnostike alebo liečbe je odporúčaná konzultácia so skúseným lekárom alebo odborníkom.

 

Zdroj obrázka:Bork/Shutterstock.com