Ako si vybrať správne oblečenie a rukavice na motorku

Pri jazde na motorke, ktorá vám svojou konštrukciou poskytuje minimálnu ochranu, je bezpečnosť na prvom mieste, preto je nutné mať správne a kvalitné oblečenie. Jedným z kľúčových prvkov sú aj rukavice, ktoré chránia ruky pred zranením a nebezpečím spojeným s vozovkou na otvorenej ceste.

Prečo je pri jazde na motorke dôležité špeciálne oblečenie?

Pri vysokých rýchlostiach a otvorenosti motorky je špeciálne oblečenie nevyhnutné z niekoľkých dôvodov. V prípade nehody chráni špeciálne oblečenie Ixon pred popálením, odreninami a zraneniami, čo môže byť životne dôležité.

Rukavice, bundy a nohavice chránia pred vetrom, dažďom a chladom, čo zabezpečuje pohodlie a sústredenú jazdu. Prilba „myslí“ najviac zraniteľnú časť tela, vašu hlavu, pretože jej v prípade pádu alebo nárazu poskytuje určitú formu ochrany.

Aké faktory zohľadniť pri výbere rukavíc na motorku?

Pri výbere rukavíc na motorku je dôležité zvážiť niekoľko kľúčových faktorov.

·       Materiál: Kvalitné rukavice na motorku by mali byť vyrobené z odolných materiálov ako koža alebo textília, ktoré poskytujú optimálnu ochranu.

·       Ochranné vložky a pancierovanie: Rukavice s integrovanými ochrannými vložkami a pancierovaním na kĺboch poskytujú dodatočnú ochranu v prípade pádu.

·       Vodotesnosť: Ak sú rukavice vodotesné a zároveň dostatočne vetrateľné, poskytujú komfort pri rôznych poveternostných podmienkach.

·       Pohodlie a veľkosť: Rukavice by mali byť pohodlné a dobre padnúť, aby neobmedzovali pohyb rúk, ale zároveň poskytovali dostatočnú fixáciu počas riadenia.

·       Reflexné prvky: Prítomnosť reflexných prvkov zvyšuje viditeľnosť motocyklistu, čo je dôležité pre bezpečnú jazdu za rôznych svetelných podmienok.

Správne oblečenie a rukavice na motorku nie sú len štýlovými doplnkami, ale nevyhnutnými prvkami pre bezpečnú jazdu. Pri výbere preto zohľadnite nielen ich estetiku, ale predovšetkým ochranné vlastnosti a pohodlie. Vysoká kvalita môže výrazne zvýšiť bezpečnosť jazdy a prispieť k celkovému pohodliu na ceste.

Zdroj obrázka:Kriang kan/Shutterstock.com