Ako na renováciu kuchyne bez veľkých zásahov do rodinného rozpočtu

Renovácia kuchyne môže pôsobiť ako náročná úloha, no existujú inteligentné spôsoby, ako ju osviežiť len s minimálnymi nákladmi. Stačí venovať pozornosť niekoľkým kľúčovým oblastiam, kde drobné zmeny môžu výrazne zlepšiť celkový dojem z kuchyne bez zásahu do rodinného rozpočtu.

Malá zmena s veľkým účinkom v podobe výmeny závesov a pántov

Podstatnú časť kuchyne tvorí jej úložný priestor, ktorý sa najčastejšie vytvára v podobe kuchynskej linky s jej špeciálnymi skrinkami. Ich častým používaním sa však po čase môžu opotrebovať a zapríčiniť disfunkciu kuchyne. Výmena celej linky za nový model však nie je jediné riešenie. Niekedy stačí naozaj málo.

 

Jedným zo spôsobov, ako oživiť vzhľad kuchynských skriniek, je výmena závesov a pántov. Moderné a pevné závesy a pánty môžu kuchyni dodať čerstvý vzhľad, pričom ide o relatívne lacný a rýchly spôsob, ako dosiahnuť značnú vizuálnu transformáciu.

Pravidelná údržba nerezového drezu

Dobrý nerezový drez je často centrálnym bodom kuchyne. Ani jeho vyšší vek však nie je dôvodom na automatickú výmenu. Správne vyčistenie môže výrazne zlepšiť jeho estetiku. Použitie špeciálnych čistiacich prostriedkov a metód na odstránenie vodného kameňa a škvŕn môže obnoviť lesk a pôvodný vzhľad drezu.

Správne osvetlenie

Na lacnú renováciu kuchyne je dobré tiež zvážiť optimalizáciu osvetlenia priestoru. Zmena svetelných zdrojov, prípadne pridanie ďalších svetelných bodov v konkrétnych častiach, môže vytvoriť príjemné a funkčné osvetlenie. LED pásky pod skrinky alebo nová závesná lampa môžu priniesť nový pohľad a vylepšiť pracovné podmienky v kuchyni.

 

Aby bola renovácia jedného z najdôležitejších priestorov vo vašom dome úspešná, nezabudnite si svoje plánované kroky poistiť konzultáciou s odborníkmi na dizajn. Ani profesionálne poradenstvo nemusí predstavovať vždy veľký zásah do rodinného rozpočtu. Dôležité je zvoliť vždy riešenie, ktoré má dlhotrvajúci efekt a bude vám slúžiť na niekoľko sezón, čo predstavuje úspory nielen z finančného, ale aj časového hľadiska.

 

Zdroj obrázka:Benoit Daoust/Shutterstock.com