Ako si poradiť so zariadením nudnej chodby? Základom je správny nábytok

Mnohí priestor vstupu do domu alebo bytu považujú iba za tranzitnú zónu, ktorej zariadeniu netreba venovať žiadnu veľkú pozornosť, pretože v týchto častiach interiéru netrávime až toľko času. To je ale chyba, pretože práve vstupné priestory sú pre nás a našich hostí prvým kontaktom s domovom. Aby ste preto pri každom vašom návrate domov mali príjemný pocit a vaši hostia boli ohromení, premeňte túto zdanlivo bezvýznamnú plochu na plnohodnotnú miestnosť.

Pokračujte v čítaní a dozviete sa, ako na to.

    1. Malá chodba s veľkými možnosťami

To, ako si vašu predsieň zariadite, závisí od toho, akou veľkosťou disponuje. Aj v malom priestore však máte niekoľko možností. Dôležité je, aby ste si na zariadenie miestnosti s minimálnymi metrami štvorcovými vybrali kvalitný nábytok do chodby na mieru. Jeho výhodou je nielen moderný dizajn, nadčasovosť, praktickosť a funkčnosť, ale aj možnosť pohodlne si ho vďaka rôznym modelom správne v malej chodbe nakonfigurovať.

Oplatia sa vám aj investície do výklenkov, kde každý jeden z nich je potenciálnym úložným priestorom, ktorý môžete využiť na uloženie obrovského množstva vecí.

V malom priestore chodby je tiež dobré voliť modely nábytku s uzatvorenými skrinkami, pretože pôsobí plocho, má jednoduché línie a navodzuje pocit pokoja. Ak umiestnite do malej chodby aj koberec, priestor môžete ešte viac opticky zmenšiť, čomu sa dá ale aspoň z časti vyhnúť odtieňom koberca v rovnakom farebnom tóne podlahovej krytiny.

    1. Ako na zariadenie dlhej chodby?

Klasické chodby v mnohých rodinných domoch aj bytoch sú charakteristické svojou veľkou dĺžkou a minimálnou šírkou. Aj úzka a dlhá chodba sa dá ale pekne zariadiť. Moderný nábytok do predsiene dokáže navodiť tú správnu atmosféru bez ďalších zbytočných doplnkov.

Ideálne je, ak skrine, sedačku a iný nábytok umiestnite k jednej strane steny chodby, čím vytvárate jednotný dojem a eliminujete chaos. Aby ste dodali malej a úzkej chodbe šmrnc, nezabudnite aj na správne osvetlenie, pri dlhých chodbách ich môže a niekedy aj musí byť viac. V dlhom a úzkom priestore predsiene môže správnu atmosféru navodiť aj pekný koberec.

Vo veľkých priestoroch chodby sa obmedzovať nemusíte takmer v ničom. Oplatí sa však viac investovať do kvalitného osvetlenia, vďaka ktorému sa stane miestnosť a jej vybavenie skutočným skvostom a jednoduchým spôsobom vytvorenia dobrého dojmu.

Zdroj obrázka: Pixel-Shot/Shutterstock.com