Priemyselné či okrasné pletivá. Podľa čoho si vybrať?

To, že existuje viacero druhov pletiva je myslím dnes už všetkým jasné. Trochu menej jasný je však najvhodnejší postup či informácie, ktoré by nám pomohli vybrať si práve ten druh, ktorý potrebujeme. Viete, ako je to napríklad s takým priemyselným či okrasným pletivom?

Vybrať vhodné pletivo sa na prvý pohľad zdá byť ako veľmi jednoduchá záležitosť. Či už je to oplotenie domu alebo malého záhonku. Opak je však pravdou. Oplotenie vie dať zabrať aj tým najskúsenejším. Čaká oplotenie pozemku aj na vás? Nenechajte to na náhodu a poraďte sa s odborníkmi. A presne budete vedieť, kedy je vhodné použiť priemyselné a kedy okrasné pletivo. Nemusíte viac tápať.


Chceli by ste sa o tom niečo dozvedieť hneď? V nasledujúcich riadkoch nájdete pár informácií práve o tom, kedy je vhodné použiť priemyselné a kedy okrasné pletivo.

  • Priemyselné pletivo:

Ak potrebujete predovšetkým ochrániť svoj majetok, je pre vás priemyselné pletivo výbornou voľbou. Medzi tie najdôležitejšie vlastnosti tohto typu oplotenia totiž patrí udržať oplotený majetok v bezpečí a chrániť ho pred poškodením, zničením, krádežou, ale v istých prípadoch aj uniknutím z daného objektu.


Pod ochranou sa pri priemyselnom type pletiva nemyslí len na na ohrozenie človekom, ale aj nevítanou zverou, ktorá vie spôsobiť skutočne priveľké škody.


Tradične sa tento typ pletiva používa predovšetkým na ochranu rôznych dôležitých štátnych budov, firiem, priemyselných objektov, ale aj športovísk, tenisových kurtov a v neposlednom rade vojenských priestorov. Dnes sa však pre svoje výborné ochranné vlastnosti, pomerne moderný dizajn a prijateľnú cenu stáva čoraz obľúbenejším aj medzi ľuďmi, ktorí chcú predovšetkým chrániť svoj súkromný majetok, Nezáleží na tom, či je to záhradná chatka alebo rodinný dom

  • Okrasné pletivo

Ak hľadáte funkčné, ale zároveň vysoké estetické riešenie oplotenia predzáhradiek, kvetinových záhonov či ďalších dizajnových prvkov je pre vás okrasné pletivo tým najlepším riešením.

Ľahko a rýchlo ho nainštalujete, kdekoľvek potrebujete a jeho veľkou výhodou je aj jeho flexibilita, umožňujúca prispôsobiť sa akémukoľvek tvaru. Je to oplotenie, ktoré je obľúbené u všetkých záhradných dizajnérov a aranžérov. A niet sa čomu diviť