Oplatí sa kúpiť repasovaný počítač?

Počítače a iná výpočtová technika sa stali bežnou súčasťou nielen nášho pracovného, ale aj domáceho pôsobenia. Jednoducho ich potrebujeme ako soľ. A pre ich nenahraditeľnosť ponúkame všetkým „gurmánom“ zopár cenných rád, ako si vybrať dobrý repasovaný počítač.

Tým najlepším argumentom je údržba a cena

Repasovaný je síce z druhej ruky, ale to ešte nič negatívne nevypovedá. Práve naopak – repas tvorí akoby medzičlánok na ceste medzi výrobou, využívaním u jedného a ďalšieho spotrebiteľa. V tomto procese sa počítač dostáva do rúk technikov, ktorí ho skúmajú so širším zameraním. Nedajú si záležať len na zhodnotení stavu grafickej karty či pevného disku, ale pod ich odborné oko sa dostane RAM, kvality pevného disku a procesora.

Z toho vyplýva, že repasované počítače patria k rovnako plnohodnotnej a kontrolovanej výpočtovej technike ako tá nová. Navyše, pri takto nastavených kvalitách môžete zakaždým ušetriť nemalé peniaze. Cena za repasovanú techniku je porovnateľne nižšia, neraz až v stovkách eur. Nehovoriac o tom, že každý seriózny predajca si získava nových klientov na zľavy a iné zákaznícke výhody.

Ďalší pozitívny dôsledok starostlivosti o repasované notebooky sa skrýva aj na komunikačnej úrovni. Výberom či už na zákazníckej linke, alebo priamo na predajni vás sprevádza poučený hovorca, ktorý nemá zmapovaný len „obal“, ale aj „vnútro“ notebooku. A to sú benefity, ktoré len tak nedostať!

Meníte počítače a telefóny ako „ponožky“?

Teraz to nehodnotíme ako vašu neresť, ale ako výhodu, prečo uprednostniť repasovanú techniku. Navyše, keď vás priatelia poznajú ako toho, čo mu zakaždým spadne nový mobil. Nepatrí to vôbec k lacným záležitostiam, a preto aj takýmto „profíkom“ odporúčame repasované iPhony v cenách už do 100 eur. Nájdete medzi nimi modely najlepších svetových výrobcov a opäť starostlivosť a garanciu prísnych repasovaných postupov. Dá sa tomu vôbec odolať?

Zdroj obrázku: Studio Romantic / Shutterstock.com