Ako pripraviť čo najlepší aperitív pre hostí?

Za aperitív je považovaný drink, ktorý sa podáva buď pred jedlom, prípadne pri príležitosti vzácnej návštevy. Ako pripraviť ten najlepší aperitív pre vašich hostí?

Aperitív, inak povedané prípitok pred obedom či vzácnou návštevou, patrí medzi dlhoročné tradície v mnohých domácnostiach.

Pokiaľ taktiež patríte medzi ľudí, ktorí týmto spôsobom radi svojich hostí uvítajú, tak tento článok je určite pre vás. Vďaka našim tipom sa aj z vás môže stať mimoriadny hostiteľ.

Aperitív totiž nemusí byť len klasický alkoholický drink, ale môžete kľudne popustiť uzdu svojej kreativity a vytvoriť skutočne kvalitné miešané nápoje.

Aperitív s koňakom

Keď sa začne hovoriť o koňaku, tak pre väčšinu ľudí je zárukou kvality tohto typu alkoholu hennessy.

Už len tento samotný koňak je skvelou alternatívou pre aperitív.

S hennessy sa však dá skvelo kombinovať zázvorové pivo či džús. Pomocou zmiešania týchto nápojov môžete vytvoriť mimoriadne originálny miešaný nápoj.

Aperitív s ginom

Druhým typom aperitívu, ktorým nič nepokazíte, je gin. Ten, sa najčastejšie kombinuje s lahodným tonikom.

Ak však chcete byť o čosi originálnejší, tak vám odporúčame vyskúšať kombináciu ginu s grepovou limonádou, alebo vytvoriť takzvané Gin rosa cinzano.

Fresh kombináciou pre vás a vašich hostí môže byť aj miešanie kvalitného ginu s proseccom.

Vždy s mierou

Aj napriek tomu, že aperitív v podaní alkoholického drinku patrí medzi dlhoročné tradície pri rôznych návštevách, nikdy by ste nemali zabúdať na to, že konzumácia alkoholických nápojov je povolená od 18 roku života.

A aj keď máte viac ako 18 rokov, s konzumáciou alkoholickýcn nápojov to rozhodne nie je žiadúce preháňať.

Veríme, že vám tento článok pomohol a inšpiroval vás k vytvoreniu originálnych miešaných nápojov pre vás a vašich hostí.

Zdroj obrázku: Senyuk Mykola / Shutterstock.com