Niekoľko tipov, ako na úsporu atramentu a tonera v tlačiarni

Nákupné ceny tlačiarní v posledných rokoch výrazne klesli. Háčik je v tom, že väčšina výrobcov si to kompenzuje potrebou častej výmeny tonerov. Keď nová sada náplní do tlačiarní tvorí 25 % a viac z ceny tlačiarne, zariadenia sa stanú skutočnými „žrútmi“ peňazí.

Našťastie existuje niekoľko tipov a trikov, pomocou ktorých môžete ušetriť atrament a toner aj vo vašej tlačiarni. Z dlhodobého hľadiska môžu znížiť vaše náklady na tlač týmito spôsobmi!

​Zvoľte si vždy správne nastavenia tlače a papier

Z dlhodobého hľadiska sú zisky z náplní do tlačiarní zaručené, pretože výrobcovia vedia, že bez tlačiarne veľa úloh ani v dnešnom online podnikaní nezvládneme. Avšak, to, že sa pri tlači nemusíte spoliehať na pomoc zvonka, by sa nemalo stať luxusom. Naopak, všetko sa začína správnym nastavením tlače, ktoré vám dokáže ušetriť veľa atramentu a tonera.

Aby vám preto nový toner vydržal dlho, zvoľte si pri tlači v nastaveniach čiernobielu tlač, rozloženie textu bez veľkých okrajov a rozostupov riadkov. Samozrejmosťou v úspore je aj obojstranná tlač a vhodný typ písma.

​Skontrolujte výstup

Ak tlačíte dokumenty a obrázky priamo z prehliadača, Excelu alebo Wordu a je v nich veľa formátovania, výstup pri tlači nemusí byť identický.

Inými slovami, namiesto jednej strany sú zrazu potrebné dve, čo znamená, že sa plytvá papierom. Výstup si vždy skontrolujte s náhľadom stránky a radšej si predtým obsah z webového prehliadača prekopírujte do dokumentu Word. Tu môžete upravovať veľkosť písma a znižovať rozlíšenie obrázkov, čím šetríte atrament alebo toner. Veľkým pomocníkom je formát súboru v PDF, ktorý akoby všetko zafixuje a náhradnými náplňami do tlačiarne HP sa už nemusí zbytočne plytvať.

Existuje veľmi veľa spôsobov, ako ušetriť toner a atrament v tlačiarni a znížiť si náklady. Samozrejme, vyžaduje si to určité ekonomické myslenie. Venujte pozornosť nastaveniam, používajte obojstrannú tlač, odstráňte nechcenú grafiku a odkazy, aby ste nakoniec dosiahli ideálny výsledok. Ak by nič z toho predsa len nezabralo, na printmania.sk nájdete vždy tie najlacnejšie a kvalitné náhradné tonery.

Zdroj obrázka: Africa Studio/Shutterstock.com