Sprievodca starostlivosťou o vašu pleť

Skvelá pleť nie je determinovaná len genetikou. Veľký vplyv na to, čo vidíte, keď sa pozriete do zrkadla, májú vaše návyky. Ako by teda mala vyzerať každodenná rutina v starostlivosť o vašu pleť?

Na začiatok je potrebné podotknúť, že správna starostlivosť o pleť by mala pozostávať zo 4 základných pilierov: čistenie, tonizácia, intenzívna starostlivosť a hydratácia pleti. Začnime teda krok za krokom.


Čistenie pleti

Prvým krokom pre dosiahnutie krásnej pleti je jej dôkladné čistenie. Ide o absolútny základ, ktorý sa na prvý pohľad môže zdať ako samozrejmosť, no aj napriek tomu ho veľa ľudí podceňuje. Pravidelným čistením ráno a večer sa zbavíte všetkých nečistôt, kožného mazu, a zbytkov makeupu. Predídete tak upchávaniu pórov a tvorbe akné.


Tonizácia pleti

Po čistení by neodmysliteľne mala nasledovať aplikácia tonika - pleťovej vody, ktorá vyrovnáva prirodzenú hodnotu pH, uvoľňuje rozšírené póry a redukuje tvorbu kožného mazu. Tonikum je zároveň ideálne aj na hydratáciu pleti a odporúča sa ho nanášať ráno i večer.


Starostlivosť o pleť

Silnými hráčmi v intenzívnej starostlivosti o pleť sú séra. Tie v sebe obsahujú vysoké množstvo aktívnych látok, ktoré dokážu napríklad viditeľne pomáhať proti pigmentovým škvrnám, vráskam či iným nedokonalostiam pleti. Využiť môžete pleťové sérum. Stačí pár kvapiek a výsledok sa po čase zaručene dostaví.


Hydratácia pleti

Bez ohľadu na typ pokožky platí, že každá pleť potrebuje hydratovať. Masky na tvár a zvlhčovacie krémy dokážu pokožku výborne hydratovať, zjemniť a uzatvárať aktívne zložky na obnovu buniek, čím bude mať vaša pleť svieži mladistvý vzhľad. Ak máte skôr suchú pleť, siahnuť by ste mali po krémoch s gélovejšou konzistenciou alebo rovno po pleťovom oleji.


Osvojte si tieto jednoduché kroky pre dôkladnú starostlivosť, vytvorte z nich vašu dennú rutinu a dosiahnite tak bezchybnú rozžiarenú pleť.


Zdroj obrázku: Evgenyrychko / Shutterstock.com