Na ktoré autodoplnky nedopustiť počas zimy?

Udržiavať v zime auto čisté je takmer nemožné. Zvonku si neustále nosíme na oblečení, topánkach a rôznych taškách nánosy blata, kamienkov až po mix ďalších nečistôt a snehu. V zime je tak ohrozený okrem exteriéru aj interiér auta, pričom treba rátať so zvýšenou vlhkosťou a veľkými teplotnými rozdielmi (dnu je vzduch prehriaty, zatiaľ čo vonku mrzne). Všetky tieto okolnosti majú vplyv na kvalitu a údržbu prostredia našich vozidiel.

Ochrana najvyťaženejšej časti auta

Na aute sú stále v pohybe práve kolesá. Ako ich ale ochrániť pred vrstvami posypovej soli, pred blatomtvrdým obrubníkom, ktorý pre snehový závej ani nevidieť? Kolesá a disky na aute ochraňujú čiastočne flexibilné puklice podľa typu vozidla a vhodných rozmerov. Aktuálne ich možno považovať za skvelý tip na vianočný darček, ktorý zvyšuje hodnotu a vylaďuje celkové vizuálne pôsobenie auta. Puklice si možno namontovať samostatne alebo sa obrátiť na odborný servis, kde vám ponúknu aj ďalšiu doplnkovú výbavu pre ich čistotu a trvácnosť.

Auto ani nemusí byť vaším druhým domovom

Aby ste udržiavali poriadok aj v jeho interiéri. V zime ale rátajte s častejším upratovaním, inak sa nečistoty z podlahy rozšíria po sedadlách, na opierkach a po bočných priestoroch v aute. Mnohé sú až príliš stiesnené, a tak tieto nánosy neraz zostávajú v interiéri až do veľkého jarného upratovania.

Toto určite nikomu v aute nevonia, a preto sa potrebujeme rýchlo a efektívne zbaviť nečistôt od podlahy! V moderných interiéroch používame gumové 3D rohože so zvýšenou hranou po obvode. Tak vzniká oddelená zóna pre vodu a nečistoty. Čistenie prebieha pomocou bežných saponátových prípravkov – rýchlo a jednoducho prinavrátite interiéru vozidla upravený a bezpečný look. Ten vyplýva z fixácie priamo na rohožiach, vďaka čomu sa nešmýkajú a ani po viacnásobnom vystupovaní a nastupovaní nepretáčajú. Držia svoj tvar a základné funkcie od sezóny po sezónu!

Zdroj obrázku: Aleksandr Kondratov / Shutterstock.com