Ako na jednoduchú rekonštrukciu bytu vlastnými rukami?

Verte alebo nie, renovácia bytu nemusí byť vôbec náročný a drahý projekt. V niektorých prípadoch môže váš domov premeniť na nepoznanie niekoľko jednoduchých trikov. Poďte sa s nimi zoznámiť a svoj byt k svojmu obrazu a pohodliu premeniť.

Profesionálna rekonštrukcia bytu nemusí byť vždy o drahých postupoch a materiáloch, ale efektívnych riešeniach.

Ktoré to sú?

​Všetko si dobre premerajte

Aj keď svoj byt veľmi dobre poznáte, je veľká pravdepodobnosť, že bez dôležitých meraní sa nikam nepohnete. Na meranie si môžete najať profesionála alebo si tento postup starostlivo preštudujte sami. Nie je to nakoniec nič zložité, stačí si nájsť čas a dôkladne všetko, čo sa bude týkať rekonštrukcie premerať.

​Nezabudnite na zdroje elektrickej energie

Inštalácia elektrického vedenia je jednou z najdôležitejších fáz akejkoľvek opravy. Preto s prihliadnutím na usporiadanie nábytku a elektrických spotrebičov okamžite určte počet zásuviek a miesto, kde budú umiestnené.

Myslite na „zadné kolieska“

Pri renovácii bytov svojpomocne nešetrite a kupujte dokončovacie materiály s rezervou, pretože v prípade ich nedostatku môže byť ťažké nájsť rovnaké alebo podobné.

Pri nákupe si starostlivo skontrolujte a preštudujte certifikáty kvality. Pri nákupe tapiet, keramických dlaždíc, laminátu skontrolujte číslo šarže tovaru na obale - materiály v rôznych baleniach sa môžu líšiť odtieňom a kvalitou.

​Pomôžte si vizuálnymi trikmi

Platí to skôr pre menšie priestory, ktorých máme z dôvodu vysokých cien nehnuteľností viac. Priestor samozrejme nijako nenafúknete. Môžete si ale pomôcť vizuálnym trikom. Vnímaním farieb, od ktorých sa svetlo dobre odráža.

Biele dokončovacie materiály s lesklým povrchom veľmi dobre prehĺbia priestor a opticky ho rozšíria. Aby ale biela miestnosť nevyzerala ako operačná sála, môžete pridať farebné ozdobné doplnky, originálnu podlahovú krytinu alebo tapetu. O optické zväčšenie sa postará aj zrkadlo alebo transparentné sklenené povrchy. Prípadne otvorené kovové regály, ktoré sú dnes veľmi trendy. Vyskúšajte a uvidíte, že to funguje.

Zdroj obrázka: Shutterstock.com