Ako si zjednodušiť náročnú a tvrdú prácu? Pomôže vám akumulátorový asistent

Ľudia, ktorí s obľubou využívajú elektrické siete na rôzne účely, si veľmi dobre uvedomujú svoju bezmocnosť tam, kde tento vytúžený zdroj energie neexistuje. Na miestach, kde nie je žiadna možnosť pripojenia k elektrickej sieti, preto pomôže akumulátorový nástroj.

V prvom rade to platí pre moderné aku vŕtačky, skrutkovače a iné ďalšie najrozmanitejšie akumulátorové záhradné zariadenia. Pozrime sa na všetky výhody, ktorými tieto moderné a šikovné nástroje disponujú.

​Prečo je akumulátorový nástroj pohodlný?

Hlavnou výhodou zariadení napájaných batériami je mobilita a nezávislosť na kábli a minimálna dostupnosť paliva po ruke. Navyše, so znalosťou trvania nabíjania batérie zariadenia, môžete objektívne odhadnúť, ako dlho vydrží, bez obáv, že ostane práca nedokončená.

​Ďalšou dôležitou výhodou akumulátorového náradia je jeho bezpečnosť

Napätie v prístrojoch sa pohybuje väčšinou v rozmedzí od 6 do 36V, najbežnejšie modely sú 12-18V. Čím viac napätia, tým silnejšie je náradie. Výkon je pri väčšine modelov dostatočný na vŕtanie do ocele, betónu, na strihanie živých plotov alebo rezanie stromov a kríkov s kvalitnou aku pílou.

Zariadenia majú optimálne a na použitie v náročnom teréne ideálne rozmery. Ani ich hmotnosť nebude pre vás záťažou a práca skôr odmenou, pretože všetko zvládnete kdekoľvek, rýchlo a bez komplikovaného zdroja napájania.

​Vydrží viac, než si myslíte

Hlavná výhoda akumulátorového náradia spočíva v jeho názve. Ako sme spomínali, náradie má schopnosť pracovať nezávisle, to znamená, že ho možno použiť kdekoľvek a za akýchkoľvek podmienok.

V porovnaní s inými typmi autonómnych nástrojov, napríklad s nástrojom poháňaným benzínom, je akumulátorový skrutkovač ľahší, pohodlnejší a pri prevádzke prakticky nehlučný.


V porovnaní s elektrickým náradím fungujúcim z napájacej siete má akumulátorový aj niekoľko výhod:

  • pri práci na mieste vzdialenom od napájacej siete nie je potrebné hľadať predlžovací kábel;

  • počas prevádzky nehrozí poškodenie elektrického kábla;

  • akumulátorový nástroj je úplne bezpečný.

Tak sa o tom presvedčte a svoju prácu si s týmto náradím zľahčite. Pôjde vám to ako po masle.

Zdroj obrázka: Shutterstock.com