Chcete chodiť do práce ekologickejšie? Aký dopravný prostriedok využiť?

Chodíte každý deň do práce autom a už vás to nebaví? V práci celý deň sedíte, a tak by ste sa radšej počas cesty do a z práce hýbali? To nie je žiadny problém. Stačí si len vybrať vhodnú alternatívu. Ak máte v práci nejaký špeciálny dress code, musíte ešte premyslieť, či vám dané oblečenie nebude počas cesty do práce prekážať. Napríklad opätky alebo sako sa príliš nehodia na bicykel.

Najradšej by ste chodili do práce pešo, je to ale príliš ďaleko. Potom vám napadne bicykel. Na ňom sa ale hneď ráno spotíte. Na korčule či skateboard si možno ani netrúfate. Čo vám teda ostáva? Predsa kolobežka.

Nie však obyčajná, ale elektrická. Elektrická kolobežka v sebe ukrýva veľmi veľa výhod, nad ktorými ste sa ani nezamysleli. Prečo by ste si ju mali kúpiť a chodiť na nej do práce?

  1. Ušetríte peniaze

Hoci si za kvalitnú elektrickú kolobežku priplatíte, na druhej strane vás vyjde rovnako ako týždenné/mesačné výdavky na benzín či iné palivo. Kolobežky majú vysokú odolnosť, preto sa nemusíte báť, že by ste o rok potrebovali novú. Ušetríte tiež, ak zvažujete cestu autobusom či metrom. Je samozrejmé, že peniaze za elektriku, ktorá je potrebná na dobitie kolobežky, miniete, nepresiahne to však sumu, ktorú by ste minuli napríklad na náklady auta.

  1. Ste na vzduchu

Niekto by si mohol povedať, že sa elektrickej kolobežke nevyvíjate žiadnu aktivitu. Nie je to pravda. Musíte držať rovnováhu a tým zapájate svaly chrbta. Zároveň ak máte nadváhu alebo skrátka nemôžete vykonávať nejaký pohyb, jazda na elektrickej kolobežke je pre vás ako stvorená. Jazdou na kolobežke tiež môžete spoznať nové zákutia vášho mesta. Ste vonku na čerstvom vzduchu, čo bude mať vždy len priaznivé účinky na vaše telo.

  1. Je to ohľaduplné k planéte

Ak si potrpíte na svoj odpad, ktorý voči planéte produkujete, elektrické kolobežky sa vám budú páčiť. Autá využívajú fosílne palivá, ktoré nie sú šetrné voči životnému prostrediu. Kúpte si kolobežku a aj takouto maličkosťou bojovať proti globálnemu otepľovaniu.



Zdroj obrázka: Zoran Zeremski / Shutterstock.com