Ako si vytvoriť na terase dokonalú oázu pokoja?

Ani mäkká borovica, ani relatívne tvrdý dub pod holým nebom dlho nevydržia. Preto musí byť aj vaša drevená podlaha na terase dobre vybraná a ešte lepšie udržiavaná. Podobne je to aj s ostatnými doplnkami tohto prostredia, v ktorom je prežívanie voľných chvíľ v dnešnej dobe jediným bezpečným riešením a akousi náhradou dovolenky.

Ako si ale vytvoriť na terase alebo balkóne dokonalú oázu pokoja?

Nezabudnite na pevné tienenie

Strieška - stacionárna alebo mobilná pomôže chrániť otvorený priestor pred dažďom a slnkom. Napríklad markíza alebo len kúsok plachty pripevnenej na zvislých podperách dokáže priestor terasy alebo balkóna dokonale ochrániť nielen pred slnkom, ale aj vetrom a dažďom. Nezabudnite tiež na existenciu slnečníkov!

Použite odolnú zámkovú dlažbu

Ak milujete drevo a prírodu, vďaka špeciálnym ochranným náterom vám môže drevená podlaha dokonale slúžiť. Avšak, najhorším nepriateľom drevenej dosky je vlhkosť. Vyhnúť sa tomu môžete položením špeciálnej zámkovej dlažby, ktorá nebude mať s vodou, vysokou vlhkosťou a výkyvmi teplôt ani tie najmenšie problémy.

Vyskúšajte modulové schody

Terén okolia domu býva veľmi často špecificky tvarovaný, na základe čoho je aplikácia rovných povrchov náročnejšia. Dobrou správou ale je, že všetky tieto nedostatky môžete odstrániť vďaka modulovým schodom.

Vyriešia sa nimi všetky nezrovnalosti a nedokonalosti terénu. Prepoja jeho jednotlivé úrovne a zjednotí celý priestor vašej terasy alebo záhrady.

Ochranu a dlhú životnosť týchto a iných použitých exteriérových doplnkov vám zaistia kvalitné materiály, ktoré si treba vopred dobre vybrať. Investície do najvyšších tried vám potom prinesú nielen dlhodobé využitie, ale aj maximálny komfort. Tak na to s prichádzajúcim letom myslite.

Zdroj obrázka: Paul Maguire/Shutterstock.com