Útulné miesto na odpočinok a dobré riešenie na rozšírenie vášho životného priestoru

Aj vám vyhovuje príchod teplého počasia a optimálnych podmienok pre relax na čerstvom vzduchu? V tom prípade máme pre vás ideálne riešenie, ako si vytvoriť v blízkosti vášho domu útulné miesto na odpočinok a rozšíriť váš životný priestor.

Pergola, ktorá sa zvyčajne inštaluje na ochranu terasy pred dažďom alebo nadmerným slnečným žiarením, môže byť aj nezávislá, ľahko zostaviteľná a sebestačná konštrukcia na príjemný relax. Poďte sa spolu s nami pozrieť na jej výhody a spôsob ideálneho výberu.

Ako si vybrať medzi rôznymi typmi inštalácie?

Pergoly môžu byť samonosné, pripevnené k budove alebo zavesené. Ideálna voľba preto závisí od vášho rozhodnutia a miesta, na ktorom bude nová pergola umiestnená.

Samonosné pergoly sú ideálne pre inštaláciu na záhrade alebo pri bazéne. Môže to byť samostatná štruktúra, ktorej veľkosť bude závisieť od priestoru, ktorý máte. Sú pripevnené na stene bez stĺpovej opory. Klasické stĺpové pergoly s lamelami sa však stávajú v dnešnej dobe obľúbenejšie. Prečo?

Je možné pripevniť ich aj na stenu vášho domu alebo inú nosnú štruktúru, vďaka čomu vám táto pevná konštrukcia umožní zväčšiť priestor domova a zároveň optimalizovať využitie exteriéru.

Aký materiál je na pergolu najlepší?

Bez ohľadu na štýl vášho domova, či už je moderný, klasický alebo tradičný, materiály, ktoré si vyberiete pre pergolu, by mali byť v súlade s materiálmi, ktoré ste použili v okolí exteriéru.

Súčasne najviac využívané materiály pre pergoly, tak v súkromných domoch, ako aj na verejných miestach, sú kov, drevo, plast, kameň, kompozit a sklo. Kovová konštrukcia je z týchto možností najžiadanejšia, pretože vydrží, jednoducho sa udržuje v čistote a zachováva si svoj dokonalý vzhľad.

Mimoriadne veľkou výhodou modernej bioklimatickej pergoly z tohto alebo iného materiálu je, že sa vďaka mobilným lamelám dokonale prispôsobí aktuálnym podmienkam počasia, vďaka čomu nie je váš komfort ničím ohrozený.

Samozrejme, výber a kúpu tohto zariadenia by ste mali riešiť s odborníkmi, aby bola vaša spokojnosť dlhodobá a maximálna. Tak na to myslite a svoju obľúbenú pergolu si vyberte.

Zdroj obrázka: Matpix/Shutterstock.com