Ako ozvláštniť akúkoľvek miestnosť? Toto sú 3 super spôsoby

Každý túži po pohodlnej a peknej domácnosti, v ktorej sa bude dobre cítiť. Kým niektorí sa riadia jednotlivými štýlmi, iní kombinujú to, čo sa im páči. Či už patríte do prvej alebo druhej skupiny, v miestnostiach by vám nemali chýbať zaujímavé kúsky. Také, ktoré ich ozvláštnia.

Štýlové závesy do obývačky

Prvým zaujímavým doplnkom sú štýlové závesy do obývačky. Tie patria k veľmi obľúbeným, pretože okrem dizajnovej funkcie majú aj tú praktickú.

Okno skvelo doplnia, no pritom zabezpečia súkromie a tieň počas slnečných dní.

Na trhu ich nájdete tisícky. Deliť by sme ich mohli podľa materiálu, farby, strihu, dĺžky, celkového prevedenia či typu. Niektoré majú aj rôzne zaujímavé doplnky vo forme textúry alebo vzorov.

Výber je čisto na vás. Kúpiť by ste si mali prevedenie korešpondujúce s vaším štýlom. Vyhnite sa rovnakým farbám, akú majú steny alebo podlaha. Závesy by mohli zaniknúť.

Ak by ste chceli miestnosť ozvláštniť, vyberajte zaujímavé odtiene, ktoré budú s celkom sedieť, no pritom pritiahnu pozornosť.

Napríklad, do sivo zariadenej miestnosti pokojne zvoľte biele alebo čierne závesy. Kontrast je zaujímavý a miestnosť oživí.

Do hnedo zariadenej obývačky si vyberte napríklad béžové či biele prevedenie.

Univerzálne farby, ako napríklad biela, čierna, hnedá, sivá, béžová, sa hodia k takmer úplne všetkému.

Ak by ste teda niekedy v budúcnosti menili nábytok alebo farbu stien, závesy budú môcť zostať.

Nie je to však len obývačka, do ktorej môžete zvoliť štýlové a mohutné závesy. Rovnako je na tom spálňa, kuchyňa či detská a hosťovská izba.

V kuchyni sa snažte o niečo jemnejšie. Predsa len, ide o pracovnú miestnosť. Potrebujete v nej dostatok prirodzeného svetla.

Do spálne zvoľte masívnejšie a hrubšie typy, ktoré zaistia súkromie a vytvoria príjemnú atmosféru. Do detských a hosťovských izieb môžete kúpiť niečo podobné.


Zaujímavý luster

Lustre boli v minulosti veľmi obľúbené. Po istom čase sa vytratili a nahradili ich bodové a minimalistickejšie verzie.

Masívne a pekné lustre sa však vracajú a nemali by chýbať ani vo vašej domácnosti. Najviac sa budú hodiť do obývačky, spálne, kuchyne a jedálne nad stôl.

Ak by ste však chceli, pokojne ich umiestnite aj do kúpeľne, hosťovskej a detskej izby či dokonca do predsiene.

Najlepšie vyzerajú v miestnostiach s vysokými stropmi, kde nezavadzajú, no menšie modely sa budú hodiť aj do domácností s nižšími.

Na výber máte množstvo prevedení. Ak obľubujete klasiku, poobzerajte sa po krištáľovom modeli, ak by ste chceli niečo minimalistické a moderné, siahnite po kove.

Luster veľmi pekne doplní strop, rozžiari miestnosť a zútulní ju. Dokáže pritiahnuť pozornosť a zaujať.

Okrem neho by vám doma nemali chýbať ani doplnkové a dekoračné lampy. K nim sa radia stojace, nočné alebo stolné lampy.

Stojaca lampa vyplní prázdny roh a opticky zväčší miestnosť. Môžete si ju postaviť vedľa kresla, keď budete čítať alebo písať.

Nočné lampy sú zas vhodné na osvetlenie počas noci. Zídu sa vám v prípade, ak neradi spíte pri úplnej tme alebo keď v noci prechádzate do druhej miestnosti.


Masívne zrkadlo

A poslednou vecou, ktorá vám dokáže skrášliť domácnosť a ozvláštniť jednotlivé miestnosti, je zrkadlo.

Jeho výhodou je štýlový dizajn, funkcia a možnosť opticky zväčšiť miestnosť. Zaveste ho do kúpeľne, spálne, obývačky či detskej izby.

Ak by ste nechceli závesné, na stenu, kúpte stojaci variant.

Pekné veľké zrkadlo s masívnymi rámami môžete považovať za niečo ako praktický obraz.

Zo širokej ponuky sa zamerajte na výraznejšie kúsky so zaujímavým a širokým rámom.


Domácnosť, v ktorej sa budete cítiť dobre

Byt či dom musí byť vaším útočiskom. Miestom, kde sa cítite dobre. Zariaďte si ho preto tak, aby bol nielen pekný, ale aj komfortný. Okrem hlavných kusov nábytku nezabudnite na tie doplnkové, ktoré ho pozdvihnú o niekoľko úrovní vyššie.


Zdroje: