Ako vybrať skvelý bicykel na voľný čas?

Posledný rok sme sa zamerali na trávenie času v našich súkromných bublinách. Obmedzili sme dochádzanie do práce a pre mnohých znamenal minulý rok začiatok práce z domu. Oveľa viac sme sa však začali orientovať na možnosti pohybu na čerstvom vzduchu. Fyzická aktivita a cvičenie odrazu začali znamenať viac, ako len možnosť získať krásnu a vypracovanú postavu. Stala sa cestou, ako si zachovať zdravú myseľ i v pomerne hektickej a premenlivej dobe.

Obľúbenou možnosťou, ako využiť čas vonku, sa stal aj bicykel. Dnes sa naň pozrieme zblízka a poradíme, ako vybrať ten najlepší.


Bicykel – ako vybrať ten najlepší model?


Pri výbere bicykla musíte mať na pamäti predovšetkým fakt, na akú trasu ho budete využívať. Horské bicykle potešia milovníkov ľahkých a stredne náročných terénov. Dokážu svojmu jazdcovi ponúknuť naozaj spoľahlivú stabilitu. Pre fanúšikov cyklotrás sú zas lepšou voľbou krosové bicykle.


Ak sa má stať bicykel vašim spoločníkom na ceste do práce, ideálne je voliť elektrobicykel alebo klasický mestský bicykel. Tieto modely vynikajú odolnosťou a okrem toho sa pri elektrobicykli ani nespotíte a nezničíte tak svoj pracovný outfit.


Mestské bicykle zas dnes vynikajú naozaj krásnym dizajnom a príjemnými technickými parametrami. Bicykel len na oddych a zdolávanie jednoduchých trás po asfaltovej vozovke? Rozhodne odporúčame zamerať sa na cestný bicykel.


Ekologický prepravný prostriedok i možnosť oddychu


V mnohých krajinách je bicykel rozšírenou a obľúbenou možnosťou dopravy do práce či na nákupy. Na pedále mu pomaly začínajú dýchať elektrické kolobežky, ale ešte chvíľu potrvá, kým si získajú rovnakú obľubu ako bicykle. Pred kúpou vám odporúčame vyskúšať bicykel na špecializovanej predajni, alebo sa sústrediť minimálne na parametre, ako je hmotnosť či materiál rámu.


Vyberajte model, ktorý vyniká odolnosťou a nesklame vás už po niekoľkých jazdách. Zamerajte sa i na samotný priemer kolies – v tomto prípade však neexistuje lepšia a horšia možnosť. Záleží len na vašich preferenciách. Menšie kolesá sa skvelo ovládajú, ale väčšie vám zas umožnia vyvinúť vyššiu rýchlosť.


Zdroj obrázku: {Kulniz} / Shutterstock.com