LEGO TECHNIC: Sofistikovaná zábava pre náročných

Spoločnosť LEGO sa vždy snaží svojim fanúšikom priniesť niečo nové a zaujímavé. Už to neostáva len pri modeloch budov z populárnych filmov alebo pri strojoch. Ich stavebnice sa vďaka LEGO Technic posunuli opäť o úroveň vyššie. Ak preto v týchto ťažkých časoch hľadáte zábavu, ktorá zamestná vašu myseľ na niekoľko hodín, ste na správnej adrese.

LEGO Technic sa prvýkrát na scéne objavilo v roku 1977, ale napriek tomu o jeho existencii vie len málo nadšencov. Je zábavou, ktorá je určená predovšetkým pre staršie deti a dospelých. Jeho vyskúšanie však rozhodne nebudete ľutovať.


Čím sa líši edícia LEGO Technic od bežnej stavebnice LEGO?


LEGO Technic ponúka úplne nový rozmer stavebnice. Vo svojich boxoch neprináša len klasické kúsky, na ktoré sme zvyknutí. Objavíte tu i ozubené kolieska, nosníky aj nápravy. Zložitejšie modely, ktoré patria do tejto série, dokonca obsahujú i elektrické motory alebo pneumatické systémy. Existuje množstvo možností, ktoré sa v tomto smere dajú využiť.


Celá edícia, ako už jej názov napovedá, je určená predovšetkým pre tých, ktorí milujú techniku. Najjednoduchšie modely by mohli zvládnuť už deti od 6 rokov. Postupne rastie obtiažnosť i počet dielov. Na svoje si príde každý, kto si dokáže vychutnať stavbu dokonale prepracovaných modelov kamiónov, áut aj lietadiel. Na svoje si prídu i priaznivci robotov.


Každá séria má čo ponúknuť


LEGO Technic prichádza stále s novými sériami, ale pravdou je, že i staršie série vám môžu ponúknuť skvelú zábavu a zároveň rozvoj vašich schopností. Nechajte sa teda vtiahnuť do víru zaujímavých modelov a stavebníc. Každá séria dokáže zaujať a so stavbou môžu začať deti už od 6 rokov.


Ak vás technika vždy ťahala k sebe, možno je pravý čas nechať tomu voľný priechod. Modely zo série LEGO Technic je možné ovládať diaľkovým ovládaním alebo inteligentným telefónom. Konkrétne možnosti ovládania vždy preverte u modelu, o ktorý máte záujem.


Zdroj obrázku: {Olena Yakobchuk} / Shutterstock.com