Podporte svoje kĺby aj v tomto sychravom a chladnom čase

V dnešnej dobe sa na všetkých valia z každej strany reklamy na všakovaké doplnky výživy alebo poprípade prípravky na posilnenie imunitného systému. V posledných dvoch – troch rokoch sa čoraz viac na trhu objavujú kolagény. Čo to vlastne kolagén je a ako si vybrať pri množstve produktov ten správny priamo pre vás?

Hellénsky malý, veľký zázrak

Kolagén ako výživový doplnok má veľa kladných účinkov na ľudské telo. Pôsobí pozitívne na vaše kĺby, krásu, ale aj celkové zdravie. Zároveň je základným stavebným prvkom v tele. Slovo kolagén má svoj pôvod v Grécku, zo slova „kólla, čo v preklade znamená „lepidlo. Toto „lepidlofunguje v ľudskom tele ako spojivo vo väzivách, kĺboch, cievach, očiach, zuboch, ale taktiež aj v kostiach.


Prečo užívať kolagén a nevynechať ho

Vedeli ste, že je najpočetnejšie zastúpenou bielkovinou? Tvorí až okolo 30 % podielu. Jeho najväčšia nevýhoda je, že v priebehu rokov v tele postupne ubúda. Tento pokles začína okolo 25. roku a okolo štyridsiatky sa už takmer vôbec nevytvára. A práve toto negatívne ovplyvňuje pohyblivosť kĺbov, šliach alebo regeneráciu kostí, pokožky, ale aj iné procesy, ktoré sa v tele uskutočňujú.


Denná dávka vitamínov

Doprajte svojmu telu doplnenie vitamínov a pripíšte si na zoznam užitočných doplnkov aj kolagén. Nájdete rôzne prevedenia či už v prášku alebo v kapsuliach, ale aj na tekutej báze. Je len na vás aký variant a príchuť si zvolíte. Kolagén je vhodný naozaj skoro pre kohokoľvek – pre ženy aj pre mužov. Deťom a mladším osobám sa však neodporúča, nakoľko sa kolagén priebežne tvorí v mladom organizme, ale samozrejme po úrazoch, alebo pohybových a iných ťažkostiach, je veľmi užitočným pomocníkom. O použití kolagénu sa preto poraďte s vaším lekárom. Vyberajte si overené značky s kladnými užívateľskými recenziami, dbajte na to, aby ste neboli na nejakú z jeho zložiek alergickí.


Zdroj obrázku: {YuliaLisitsa} / Shutterstock.com