Ako si vybrať registračnú pokladňu, dodržiavať pritom zákonné požiadavky a plniť obchodné ciele?

Tisíce podnikateľov dnes čelí potrebe inštalácie pokladne do predajne. Ako si ale tento systém zvoliť racionálne a správne na základe špecifických požiadaviek vašej prevádzky, charakteru poskytovaných služieb tak, aby zároveň spĺňal zákonné požiadavky a podnikanie i predaj vám v maximálnej možnej miere zjednodušoval?

My vám poradíme.

Čo je potrebné na splnenie zákonných požiadaviek?

Pre splnenie požiadaviek právnych predpisov o registračných pokladniciach si môžete zvoliť akúkoľvek registračnú pokladňu, ktorá spĺňa zákonom stanovené limity. Základom je ale pripojenie na internet a registrácia v systéme. Moderná online kasa je na tento účel ideálna a výhodná pre jej mobilitu, vďaka čomu ju využijete nielen v klasickej predajni, ale aj na trhu alebo cestách.

Stabilita práce

Mnoho podnikateľov, ktorí si dnes vyberajú novú pokladnicu, aby dodržiavali právne predpisy, si vyberajú najlacnejšie modely. Nízka cena však nie je zárukou kvality a komfortu pri používaní pokladničného systému.

A to nie preto, že by sme chceli uprednostňovať a reklamovať drahšie modely, ale preto, lebo vieme, ako funguje fiškálne zariadenie a čo všetko sa od neho očakáva. Neustála prevádzka pokladne si vyžaduje nielen čas, ale aj údržbu. Pri kvalitnejších modeloch sa však nechceného prerušenia práce nemusíte obávať. Zaručená je tak aj stabilita prevádzky, servis a vysoká miera efektivity.

Pohodlie pri práci pokladníka

Aby bolo používanie pokladne jednoduché, všímajte si i veľkosť klávesnice a displeja. Ak je klávesnica malá, bude pre operátora nepohodlné ovládať jej jednotlivé tlačidlá a čas na predaj sa predĺži.

Podobne je to s malým displejom, na ktorom nemusí pokladník vidieť všetky informácie, čo vedie k chybám. Uprednostnite preto modely s klávesnicou plnej veľkosti a veľkým displejom.

Schopnosť prenášať informácie

Pretože dnešná legislatíva vyžaduje prenos oznamovacích informácií v elektronickej podobe, zhodnoťte pripojenie pokladne na internete ešte v mieste predaja. Pomocou kábla je to najlepšie a informácie sa prenášajú rýchlo. Pre mobilitu a komfort sa zas vyplatia zariadenia s Wi-Fi pripojením.

Všetko si preto preverte vopred a uvidíte, že spokojnosť so zariadením bude obojstranná a bez toho, aby ste porušili zákon.

Zdroj obrázka:Adragan/Shutterstock.com