Ako na jednoduchú, rýchlu a lacnú opravu motora?

Služby a funkcie auta nám život zjednodušujú v maximálnej možnej miere, avšak len do času, než sa niečo pokazí. Najväčším problémom býva práve motor, ktorého oprava nie je jednoduchá a ani lacná záležitosť. My vás ale presvedčíme o opaku.

Oprava motora je vážna vec, a preto treba k nej pristupovať zodpovedne.

Kedy zistíte, že nie je s motorom niečo v poriadku?

Aby ste vedeli, že je potrebné dať motor do poriadku, nie je potrebné čakať na jeho úplné zlyhanie. Niekedy môžu signalizovať poruchu aj menšie problémy a motor môže pritom normálne fungovať. Ako však prídete na to, kedy je dobré zbystriť vašu pozornosť a zvážiť generálnu opravu motora?

Motor snívajúci o oprave s vami „komunikuje“ rôznymi spôsobmi:

  • zvýšená spotreba oleja;

  • ťažký štart;

  • z výfukového potrubia vychádza dym;

  • pri jazde motor zle ťahá;

  • objavujú sa výrazné poklesy tlaku oleja;

  • kompresia vo valcoch mizne.

Ktorýkoľvek z uvedených príznakov môže byť dôvodom na zásadnú opravu. Rovnako ako hrubé porušenie prevádzkových podmienok. Napríklad majiteľ vozidla jazdil bez vzduchového filtra, čo vyvolalo abrazívne opotrebenie skupiny valec-piest.

Vyskúšajte výhodnejší rapas motora

Výmena motora za nový model môže byť nákladná aj časovo náročná. Preto je niekedy lepšie popremýšľať nad tým, či by nebol výhodnejší repas motora?

V takomto prípade ide o rozloženie motora profesionálnym servisom na jednotlivé časti. Všetky jeho komponenty sú následne podrobené dôkladnej analýze a oprave, obnove alebo výmene.

A jednotlivé komponenty sú vždy lacnejšie ako nový motor. A nakoniec, i vďaka takémuto profesionálnemu repasu získate motor s pôvodnými vlastnosťami a výkonom, čo vám a vášmu autu umožní najazdiť ďalšie kilometre bez porúch a prekážok.

Tak to skúste a repasom motora svoje auto zas rozbehnite.

Zdroj obrázka:Denis Starostin/Shutterstock.com