Ako a kam správne umiestniť žumpu na pozemku?

Zaistiť si krásne bývanie v blízkosti prírody na vidieku nie je len o súkromí. Okrem hrubej stavby musíte myslieť aj na to, kam bude odvedená odpadová voda z domácnosti. Na tieto účely slúži najlepšie verejná kanalizácia, na ktorú sa je ale v niektorých častiach špecifického vidieka a kopcovitého terénu náročnejšie a často i nemožné pripojiť. Jediným riešením je potom vlastná žumpa.

Toto zariadenie dokáže pokryť všetku vašu spotrebu vody a zaistiť, aby ste si mohli užívať potrebný komfort. Ako a kam ale žumpu umiestniť?

Výhody vlastného septiku na záhrade

Ak sa rozhodnete pre vlastnú a najlacnejšiu žumpu na trhu, určite oceníte jej výhody. Medzi tie hlavné patrí jednoduchšia regulácia poplatkov za odpadovú kanalizáciu a spotrebu.

Pri vlastnom septiku sa ale nemusíte obmedzovať ani pri objeme odpadovej vody, ktorú vyprodukujete, čo platí v dnešnej dobe, kedy doma trávime ešte viac času, dvojnásobne.

Základom je ale správne umiestnenie žumpy. Ideálne v tesnej blízkosti domu ale tak, aby zas nebola zdrojom nepríjemných zápachov vo vašej spálni alebo detskej izbe. V tejto súvislosti myslite aj na svojich susedov, čo znamená robiť často niekoľko kompromisov.

Kde zoženiete najlepšiu kvalitu?

Aby vám dobrá žumpa aj dlhodobo slúžila a nebola zdrojom odpadovej vody v pôde a podzemných vodách, mali by ste si vybrať kvalitu. Nové žumpy z Čadce alebo iného regiónu by vám mohli v tomto smere dokonale poslúžiť a uspokojiť aj tie najvyššie požiadavky.

Základom je pevná konštrukcia nádoby a jej odolnosť, vďaka čomu vám bude slúžiť naozaj dlhé roky. Pre ešte lepší efekt čistenia žumpy a odpadovej vody z nej, si vyberte modely s viacerými komorami.

Nezabudnite aj na poklop a kvalitné napojenie na odpadový systém z domu. Uvidíte, že vaša spokojnosť bude dlhodobá a maximálna vo viacerých smeroch.

Zdroj obrázka:dcwcreations/Shutterstock.com