Vďaka elektrobicyklu sa dostanete všade jednoduchšie

Pravidelné presuny z miesta na miesto, dochádzanie do práce alebo náročnejšie výlety už môže dnes zvládnuť každý bez nutnosti využívania osobného vozidla či hromadnej dopravy.


Medzi najnovšie dopravné prostriedky, vďaka ktorým aj ľudia bez väčšej fyzickej kondície môžu prekonať väčšie vzdialenosti a ťažšie terény, patrí elektrobicykel, ktorý vám môže pri presunoch pomôcť, no zároveň ho môžete využívať aj bez podporného pohonu.


Využitie v rôznych terénoch


Pri výbere kvalitného elektrobicykla je nutné dbať na určité parametre, ktoré sú pre každého cyklistu inak smerodajné. Stretnete sa s konštrukciami pánskymi i dámskymi, dostupné sú aj tie skladacie, ideálne pre ľahké uskladňovanie či prepravu v autobuse alebo vlaku. Svoju voľbu zariadenia prispôsobte aj terénu, v ktorom budete primárne váš elektrobicykel využívať.


Rozhodujete sa, či je pre vás lepší bicykel s predným, stredovým alebo zadným pohonom? Mestské elektrobicykle, a teda tie do jednoduchých terénov, majú predný pohon, do mierne náročných terénov využijete zadný pohon a ak sa chystáte, napríklad, na horskú cyklistiku na náročné trasy, zvoľte stredový pohon.


Ostatné faktory pri výbere


Smerodajným údajom u elektrobicyklov je aj výdrž batérie, a teda jej dojazd. Ten sa zväčša udáva v maximálnej hodnote, to znamená, že čím náročnejší terén, vyššia rýchlosť a váha jazdca, tým sa tento dojazd skráti. Sledovať sa oplatí aj maximálnu rýchlosť elektrobicykla, počet nastaviteľných rýchlostí pri jazde, prípadne aj odpruženosť vidlice, čo využijete najmä pri náročnejších terénoch.


V neposlednom rade je dôležitá maximálna nosnosť daného elektrobicykla. Tú je ideálne zaťažovať do 80 percent. Elektrobicykle sú skvelou ekologickejšou a rýchlou voľbou na cesty pre jazdcov každého veku. Nezabúdajte pri jazde aj na bezpečnostné prvky, ako sú reflexné body, prípadne cyklistická prilba.


Zdroj obrázka:

Goran Bogicevic / Shutterstock.com