SodaStream je eko voľbou perlivej vody

Pitný režim je dôležitý u každého človeka, a to na dennej báze. Všeobecne sa odporúča piť približne dva litre vody denne, pri zvýšenej fyzickej aktivite alebo v letných mesiacoch je nutné tento objem zväčšiť. Nezabúdajte, že do ideálneho pitného režimu sa zaraďuje čistá alebo minerálna, perlivá voda.

Bežnou praxou je kupovanie minerálnych vôd v plastových fľašiach, čo pri veľkej spotrebe v domácnosti vedie k nadmernej tvorbe odpadu. Náhradným riešením pre milovníkov perlivých osviežujúcich vôd je moderné zariadenie SodaStream, ktoré sa zmestí do každej kuchyne. Ako výroba perlivej vody v SodaStreame funguje?


Proces prípravy


SodaStream je praktické a veľmi tiché zariadenie, ktoré si môžete vybrať aj v rôznych farebných či dizajnových prevedeniach. V balení ho dostanete s minimalistickou sklenenou alebo zdravotne nezávadnou plastovou fľašou, ktoré môžete podľa potreby ako príslušenstvo dokupovať. Na výrobu vašej obľúbenej perlivej vody budete potrebovať aj bombičky naplnené CO2 plynom. Jedna bombička vám bude stačiť na domáce vyrobenie si objemu 80 litrov vody. Pri tomto spôsobe prípravy perlivej vody podstatne zredukujete odpad a ušetríte nielen financie, ale aj fyzickú silu pri neustálom nosení ťažkých fliaš.


Fľašu nemusíte do tohto výrobníku sódy skrutkovať, nakoľko si ju niektoré tieto stroje vedia už aj automaticky uchytiť. Vy už len zvolíte preferovaný stupeň perlivosti a za malú chvíľu máte perlivú vodu prichystanú.


Čistá alebo s príchuťou?


Čistá perlivá voda je skvelá, ale niekedy je osviežujúce pridať trochu chuti. Výrobca SodaStream myslel aj na milovníkov sladených či ochutených perlivých vôd a vy si tak môžete pomocou sirupov v rôznych príchutiach pripraviť lahodný perlivý nápoj bez umelých farbív a alergénov. Takýto sirup pridáte do vody až po ukončení procesu prípravy vody. Nezabudnite váš SodaStream aj pravidelne čistiť za pomoci špeciálnych čistiacich tabliet.


Zdroj obrázka:
Brent Hofacker / Shutterstock.com