Ako na prácu z domu bez nervov a stresu

Počas karantény mnohí z nás zistili, že pre úspešné vykonávanie svojej práce nemusíme vždy sedieť v kancelárii. Vysoká miera produktivity sa dá dosiahnuť aj pri práci z domu. Potrebujete k tomu ale dobré vybavenie, o ktorom si niečo povieme.

Požiadavky na domácu kanceláriu sú pre každého odlišné: pre niekoho je výhodné pracovať v tvorivom chaose s veľkou dávkou inšpirácie, zatiaľ čo ďalší potrebuje dokonalý poriadok a na stole minimum vecí.

To, ako by mala vyzerať domáca kancelária, závisí od vašej oblasti činnosti, doby práce a potreby uskutočňovať videohovory pomocou mobilnej aplikácie alebo od možnosti tlačiť dôležité dokumenty vďaka výkonným tonerom Samsung.

Stolička je základ

Hlavnými komponentmi domácej kancelárie sú stôl a stolička. Tieto dve položky by mali byť čo najpohodlnejšie. Ak sa chcete vyhnúť problémom s chrbticou a zrakom, postupujte podľa pravidla pravých uhlov. To znamená, že keď sedíte, kolená a chodidlá by mali byť v 90-stupňovom uhle k podlahe a rovnaký uhol by sa mal udržiavať medzi stehnami a trupom.

Pohodlnejšie to bude aj v prípade, keď je operadlo stoličky pevné, rovné, hladké, keď je k dispozícii nastaviteľný chrbtový vankúš a opierka hlavy na odľahčenie krčnej chrbtice.

Nepodceňujte ani výber pracovného stola

Možností máte viac. Vyberte si ale stôl tak, aby vyhovoval vášmu štýlu práce. Ak ste umelci a maľujete, potom potrebujete dobre osvetlený veľký široký stôl so schopnosťou ukladať farby do zásuviek alebo na police.

Ak pracujete hlavne na notebooku alebo tablete, potom vám bude stačiť malý stolík s inteligentnou nabíjačkou pre pomôcky, možno so stojanom na notebook, bezdrôtovou nabíjačkou pre váš telefón a s večerným osvetlením.

Tlačiareň s kvalitnými lacnými tonermi je možné schovať do skrinky alebo vložiť do zásuvky, pretože tie moderné môžete ovládať cez Wi-Fi.

Kvalitné osvetlenie nesmie chýbať

Existuje veľa možností na osvetlenie domácej kancelárie v závislosti od vášho pracovného štýlu. Ak sa kancelária nachádza v spoločnej miestnosti, napríklad v obývacej izbe alebo v spálni, zvážte samostatné osvetlenie, aby ste nerušili ostatných členov rodiny.

Ak pracujete v samostatnej miestnosti, môžete vyskúšať všeobecné a bodové osvetlenie, ktoré vyhovuje vášmu štýlu práce. Umiestnite stôl k oknu a bude to ešte lepšie a práca vám pôjde „od ruky.

Zdroj obrázka:Shutterstock.com