Krása šperkov, ktoré vyniknú na každej žene

Originálny šperk pristane každej žene. Nie každá si však môže dovoliť siahnuť po drahých kúskoch zdobených diamantmi. Ani v takomto prípade nemusíte voliť lacnú bižutériu. Krásne a jedinečné šperky sa vyrábajú tiež zo striebra a chirurgickej ocele.

Strieborné šperky práve pre vás

Krása striebra fascinuje umeleckých remeselníkov už celé tisícročia. Strieborné šperky si našli obľubu aj u mnohých žien. Môžete sa nimi prizdobiť na bežný deň, do práce i na slávnostné príležitosti. Mnohé ženy si ich obľúbili pre ich univerzálnosť a jednoduché zladenie s rôznym oblečením. Na trhu nájdete kúsky kryštálmi Swarovski, zirkónmi alebo drahými kameňmi. Nemenej výrazná je kombinácia s bielymi perlami. Strieborné šperky potiahnuté vrstvou rhodia pri správnej starostlivosti navyše dlho vyzerajú ako nové. Ak ich budete pravidelne ošetrovať, zachovajú si svoj lesk.

Neviete, ktoré strieborné šperky vybrať? Ak máte tmavšiu pokožku, zvoľte menej nápadné kúsky. Výrazné šperky by na vás priveľmi priťahovali pozornosť. Ženy so svetlejšou pokožkou si ich ale môžu pokojne dovoliť a vybrať aj bohatšie zdobené náhrdelníky, brošne alebo náušnice.

Prednosti chirurgickej ocele

Cenovo dostupným materiálom je tiež chirurgická oceľ. Jej prednosťou je, že nespôsobuje žiadne alergické reakcie a je veľmi odolná. Vyznačuje sa dokonca vyššou odolnosťou ako zlato a striebro. Ak sa rozhodnete pre šperky z tohto kovu, iste vás poteší stálosť jeho vzhľadu a odolnosť voči korózii. V porovnaní so striebrom je chirurgická oceľ menej náročná na starostlivosť.

Retiazky, náramky či originálne náušnice z chirurgickej ocele sú vhodnými doplnkami ku každodennému oblečeniu. Pri nákupe uprednostnite chirurgickú oceľ s označením 316L, ktorá má ideálne vlastnosti na výrobu šperkov. Aj náušnice chirurgická oceľ či iné šperky z tohto kovu si môžete vyberať zo širokej ponuky. Na trhu nájdete kúsky zdobené riečnymi perlami, zirkónmi či kryštálmi Swarovski. Môžete si tiež vyberať z kúskov zdobených napríklad pozlátením.


Zdroj obrázka:Oleg Gekman/Shutterstock.com