Ako si zvoliť správne vitamíny a minerály pre naše telo

Vybrať si druh vitamínov, ktoré naše telo v čo najväčšej možnej miere správne zužitkuje, nie je tak jednoduché, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Preto tento dôležitý výber nenechajme na náhodu, reklamu, ani na pekné balenie krabičky.

Ľudské telo k správnemu fungovaniu metabolických a biochemických procesov potrebuje vitamíny a minerály. Prečo? Okrem toho, že telu dodávajú energiu, posilňujú hlavne náš imunitný systém. V súčasnej pandemickej situácii sa do povedomia čím ďalej, tým viac dostáva otázka, ako náš oslabený imunitný systém posilňovať. Diskusií a článkov na túto tému nájdete tisíce. Cez Google vyhľadávač, reklamy v televízii, fitnes trénerov a lifestyle koučov... Trh je presýtený ,,zaručenými vitamínmi a minerálmi“ rôznych druhov a značiek, ktoré nám pomôžu byť zdravými celý život a ktoré nás ochránia. Nuž, možno už o pár rokov týmto tempom nepoloží spoločnosť na kolená žiaden vírus.

Nedostatok vitamínov a minerálov sa neprejavuje len cez fyzické telo, pozorujeme ho aj v telesnej a duševnej rovine. Ste náchylnejší na prechladnutie a infekcie? Pociťujete po celom dni maximálnu vyčerpanosť? Zvolíte si po práci venovať sa rodine a svojim koníčkom alebo z posledných síl padnete do postele? Cítite sa vďaka svojmu životnému štýlu zdraví a plní energie?

Prvým a základným krokom je vždy pestrá a vyvážená strava s dostatkom pohybu. No potraviny nám pri súčasnej kvalite a našom životnom štýle neposkytujú také množstvo vitamínov a minerálov, aké by organizmus potreboval. Samozrejme, potrebné množstvo je u každého jednotlivca individuálne a je ovplyvnené viacerými faktormi (vek, pohlavie, zaťaženie...).

Investície do moču?

Za dôležitú podporu imunitného systému sa považuje vitamín C. Pri vitamínoch je však potrebné si uvedomiť ich kľúčovú vlastnosť–schopnosť vstrebávania. Pátrate pri kúpe po tejto informácii?

Vstrebateľnosť vitamínov sa pohybuje v rozmedzí 5-10%, pri mineráloch 3-5%! Čo sa stane zo zvyšnými percentami? Naše telo ich jednoducho vylúči. Aj vy ste v prípade choroby zvykli jesť citrusy na kilá a zapíjať ich C-čkom ,,pre istotu“? Stále si myslíte, že sa to oplatí?

Inovácia vo svete vitamínov: čím menší, tým účinnejší

Zdravysvet.sk prichádza na trh s moderným variantom – lipozomálne vitamíny a minerály, ktorých vstrebateľnosť sa zvyšuje na 90%. V kombinácii s modernou technológiou sú tieto vitamíny a minerály obalené do nanočiastočiek tuku (lipozómov z lecitínu). Skutočne, hovoríme o nanometrickej veľkosti. Základným prvkom pri výrobe lipozomálnych vitamínových doplnkov je lecitín – tzv. poklad zo slnečnice, ktorý chráni cievy a podporuje správne fungovanie pečene. Lipozóm, ktorý sa nachádza napr. v materskom mlieku, zvyšuje mieru vstrebateľnosti vitamínu a cez lymfatický systém sa tak dostáva priamo do krvi. Prečo nedodať telu to, čo už pozná a vie správne spracovať? Čím je lipozóm menší, tým je stabilnejší a lepšie vstrebateľný.

Stránka zdravysvet.sk ponúka Lipozomálny vitamín C, ktorý je potrebný pre udržanie optimálneho zdravia a má kladný vplyv na fungovanie ľudského tela + jeho ďalšie zdravé kombinácie (C + Zinok, C + Zinok + Vitamín D3), ktoré vám ako silné zdraviu prospešné kombo môžu pomôcť posilniť imunitný systém a máte istotu, že všetky potrebné látky sa dostanú tam, kam majú a vy ste si vo finálnom výsledku nekúpili predražený moč.

Prečo sa rozhodnúť pri kúpe vitamínom pre lipozomálny vitamín C

  • Vstrebateľnosť až 90% vďaka lipozomálnemu obalu a nanoveľkosti

  • Drvivá väčšina potrebných látok z vitamínu C sa dostane tam, kam má

  • Viete, čo ste si kúpili

Perlička na záver. Zamýšľali ste počas horúcich letných bezsenných nocí nad tým, či a ako prijíma vitamíny taký mozog? Nuž, bežne liečivá sa cez hematoencefalickú bariéru, ktorá ho chráni, dostanú len veľmi ťažko. Lipozomálne vitamíny vďaka svojej nanometrickej veľkosti doručia potrebné látky bezproblémovo dokonca aj k nemu.

Ostaňte zdraví a plní energie