Aký bicykel si môžete vybrať?

Dá sa povedať, že v zvláštnom roku 2020 ešte medzi ľuďmi akoby vzrástol záujem o cyklistiku, keďže mnohí, ktorí zvykli leto a dovolenku tráviť v zahraničí, zostali teraz radšej na Slovensku. A aj mnohé blogy sú dôkazom, že ľudia na bicykli objavili krásy Slovenska, o ktorých doteraz možno ani netušili a zažili príjemné chvíle spojené so športovou aktivitou. Ak vás láka cyklistika, tak stále nie je neskoro, pred nami je určite ešte veľa príjemných a slnečných dní, ktoré sú ako stvorené na bicyklovanie. Prinášame niekoľko rád a tipov, aký bicykel si môžete vybrať.

1. Trekingové bicykle

Ak sa chystáte na najčastejšiu kombináciu, čiže jazdy na rovine v meste a ľahšie jazdy v prírode, tak trekingové bicykle budú predstavovať zlatú strednú cestu a vhodnú voľbu. Trekingový bicykel je totiž vhodný ako na jazdu na rovine, tak aj v teréne. Samozrejme, nie úplne na takú jazdu v teréne, ktorú by zvládli len špeciálne horské bicykle. Každopádne, napríklad do Bratislavy, kde máte k dispozícii jednak upravené a rovné cyklotrasy alebo rôzne trasy v lesoparkoch, je trekingový bicykel ako stvorený.

2. Horské bicykle

Ak máte v pláne jazdiť do horského terénu a zdolávať aj náročnejšie kopce s patričným prevýšením, budú vašou voľbou horské bicykle. Vopred si dobre rozmyslite, v akom náročnom teréne budete jazdiť. Na jednej strane sa neoplatí kupovať horský bicykel do bežného máličko zvlneného terénu, na druhej strane je horský bicykel doslova nevyhnutný v ťažšom teréne vo väčších kopcoch a zvlášť vtedy, ak sa chystáte jazdiť aj na jeseň či v zime na mokrom či blatistom teréne.

3. Elektrobicykle

Zaujímavou novinkou sú elektrobicykle, ktoré predstavujú ďalší výkrik najmodernejšej technológie. Pointou elektrobicyklov je zabudovaný motorček, ktorý vám pomáha napríklad pri náročných stúpaniach v teréne. Oplatia sa zvlášť v prípade, ak sa potrebujete často a rýchlo presúvať po meste, a zároveň potrebujete pomocný element v teréne.

Zdroj obrázka:

Prostock-studio / Shutterstock.com