Ako na bezpečné cvičenie v tehotenstve?

Našli ste si aj vy na tehotenskom teste vytúžené dve čiarky? Ak áno, určite ste šťastné, že sa vám vaše snaženie skôr či neskôr podarilo. Niet sa čomu čudovať, čakanie a narodenie dieťaťa je v živote ženy, ale aj muža obrovský krok a rovnako aj veľká zmena. Celé ženské telo sa mení a prispôsobuje sa tomu malému zázraku, ktoré nosíte v brušku. Aby ste však nosenie a aj následný pôrod dobre zvládli, tak sa budúcim mamičkám odporúča cvičenie v tehotenstve. Samozrejme že nebudete cvičiť s činkami, záťažovou vestou a podobne. Odporúčajú sa skôr príjemnejšie cvičenia ako jóga, pilates alebo mierny jogging. Všetko však závisí na vašom zdravotnom stave a na stave vášho budúceho dieťatka.

Prechádzkou a ľahkým cvičením v tehotenstve nič nepokazíte

Je všeobecne známe, že chôdza a plávanie sú pre ľudské telo najprirodzenejšie pohyby. Niet sa čomu čudovať, “plávali” sme už v bruchu mamy a chôdza je odjakživa prospešná a nutná. Kedysi keď ešte neboli žiadne dopravné prostriedky ani bicykle, korčule či dokonca elektrické kolobežky, tak ľudia všade chodili po svojich. Chôdza dokáže ľudský organizmus pekne prekrviť, čo tehotné ženy potrebujú. Ak vás chôdza príliš nebaví, môžete vyskúšať aj tehotenskú jógu či pilates. V týchto formách cvičenia sa stretnete s rôznymi pózami a polohami, ktoré vám príjemne natiahnú každý sval vo vašom tele. Na prvý pohľad sa môže zdať, že toto cvičenie je nezáživné a nudné, no opak je pravdou. Niekedy aj po pilatese či jóge môžete mať poriadnu svalovicu. Týmito formami cvičenia poriadne prekrvíte maternicu a spevníte svaly, čo vám pomôže počas celých deviatich mesiacoch.

Pravidelným cvičením sa pripravíte aj na pôrod

Okrem klasického cvičenia tiež existuje aj forma cvičenia s akýmsi balónikom. Tento balónik pripraví vaše intímne oblasti na pôrod. Vo väčšine prípadov to pomáha a žena vie ako má správne tlačiť, dýchať a častokrát sa pôrod zaobíde aj bez nastrihovania či iných nepríjemných komplikácií. Ak sa teda pýtate ako, kedy a správne cvičiť navštívte blog https://inlive.sk/infografika-cvicenie-v-tehotenstve, kde sa dozviete množstvo praktických a zdraviu prospešných rád a tipov.