Viete, ako jednoducho zútulniť domov?

Atmosféru domova vytvára mnoho maličkostí. Dizajnovo zaujímavý a funkčný nábytok, chutné jedlo, čistota a vkusné dekorácie. Malé zázraky dokáže v interiéri aj textil. A práve o ňom bude reč v nasledujúcom článku.

Ako vybrať textilné doplnky

Textilné doplnky vyberajte podľa jednotlivých miestností. Do obývacej izby sa hodia záclony a závesy. Ak chcete pomocou závesov miestnosť celkom zatemniť, vyberajte hustejšie materiály. V opačnom prípade môžete siahnuť aj po jemnejších textíliách. Takýmto spôsobom doplníte dizajn obývacej izby a zlepšíte tiež jej akustiku.

Na trhu nájdete tiež štýlové dekoračné látky, ktoré využijete napríklad na ušitie prehozu na sedačku. Ušiť si môžete tiež farebné obliečky na vankúše. Dekoračné látky si môžete zakúpiť v rôznych farbách. Vyberajte také odtiene, ktoré ladia s farebnosťou ostatných prvkov interiéru. Nebojte sa vzorov, ktoré celú miestnosť dokážu vkusne oživiť.

Niečo do spálne

Na okná do spálne patria zatemňovacie závesy. Ak sa o tienenie postarajú žalúzie alebo rolety, môžete od závesov celkom upustiť. Záclonu však iste nevynechajte. Bez nej by okno pôsobilo priveľmi chladným dojmom. Na posteľ si môžete ušiť prehoz, ktorý posteľnú bielizeň počas dňa ochráni pred prachom. Oceníte ho aj v tom prípade, ak si budete chcieť počas voľného dňa v pokoji spálne len tak poleňošiť s dobrou knihou. Metráž na prehoz vyberajte s ohľadom na jeho časté používanie. Budete potrebovať dostatočne pevnú a odolnú látku s nižšou hmotnosťou pre ľahšiu manipuláciu.

Textilné doplnky v detskej izbe

Aj atmosféru pohody a hier môžete dotvoriť pomocou textilných doplnkov. Deti iste ocenia súkromie v stane na hranie či vzorované detské obliečky. Ani v detskej izbe by nemali chýbať dekoračné vankúše. Môžete sa vyhrať s ich tvarom a ušiť deťom mäkké srdiečka, okrúhlych smajlíkov, hviezdičky či iné veselé tvary. Vhodnou textíliou, ktorá je dostatočne jemná, vzdušná a zároveň pevná, je obľúbený úplet. Úplet je tiež príjemný na dotyk. Tento materiál vás iste uchváti natoľko, že si z neho vyrobíte aj vankúše do spálne.

Zdroj obrázka: ben bryant/Shutterstock.com