3 dôvody prečo stále letia klasické detské motívy hračiek

Svet v roku 2020 je úplne iný než v čase, keď vyrastala dnešná generácia mileniálov. Pred dvadsiatimi rokmi ešte bolo typické, že chlapci dostávali na hranie futbalovú loptu či lego, kým dievčatá najmä rôzne bábiky a „barbíny“ či Kena z populárnej americkej kolekcie. Dnes je svet úplne iný a ani nie je správne brať takto unitárne, ktoré hračky sú určené pre chlapcov a ktoré pre dievčatá. Na druhej strane – ak sa to deťom páči, stále si môžeme dovoliť vyberať im hračky podľa klasických motívov. Nie je nič zlé, ak napríklad dievčatám kúpite hráčky zo série My Little Pony, alebo naopak chlapcom futbalovú loptu. Prinášame tri dôvody, prečo tomu tak je.

1. Spĺňajú vkus dieťaťa

Predstavme si, že kupujete darček trojročnému dievčatku, ktorému sa páčia rozprávkové postavičky. V takom prípade sú hračky zo série My Little Pony naozaj vhodnou a správnou voľbou. Sú totiž určené pre túto vekovú kategóriu, sú roztomilé a dokážu do detskej izby preniesť magický rozprávkový svet. Chceme tým naznačiť, že výber hračky by mal vždy ísť podľa vkusu dieťaťa. Ak má vaša dcérka rada takéto postavičky, prípadne zaregistrovala rovnomenný televízny seriál My Little Pony, tak sa zariaďte podľa jej vkusu a vyberte jej takúto hračku. Nie je na tom nič nemoderné ani nesprávne. Naopak, vždy je dobré trafiť sa s výberom hračky do vkusu dieťaťa.

2. Overená klasika

Či chceme alebo nie, tieto tradičné hračky typu My Little Pony sú overenou klasikou a už pri ich kúpe viete, čo od nich môžete očakávať. Nemali by vás prekvapiť či zaskočiť nejaké neželané doplnky alebo funkcie, o ktorých by ste vopred nevedeli. A sú určitým spôsobom aj prirodzené. Je úplne bežné a pochopiteľné, že dievčatká do troch rokov budú mať rady čarovné postavičky ako Twilight Sparkle, Rarity či Rainbow Dash zo série My Little Pony.

3. Sú dostupné

Rovnako platí, že tieto hračky sú výborne a ľahko dostupné. Napríklad aj spomínanú sériu My Little Pony, ktorú sme uviedli ako vhodný príklad, si viete pohodlne zakúpiť či už v internetových alebo klasických obchodoch. Odporúčame však nákup na internete.

Zdroj obrázka:

A.Sontaya / Shutterstock.com