Aj predškolské vzdelávanie je veľmi dôležité

Nie nadarmo sa hovorí, že neexistuje lepšia investícia než do vzdelania. Ak sú tieto investície vynaložené vhodne a rozumne, tak sa rodičom aj niekoľkonásobne vrátia. A predovšetkým, môžete svojmu dieťaťu umožniť získať patričné vzdelanie a dopriať tak šancu na lepší a kvalitnejší život. Samotný proces vzdelávania sa začína už veľmi skoro. Ideálne je viesť deti k získavaniu nových vedomostí už v predškolskom veku, pretože práve vtedy nadobúdajú určité návyky, ktoré ich budú sprevádzať aj v dospelosti. Vhodné je začať so vzdelávaním už pred dovŕšením troch rokov života.

Ako na to?

Pre vzdelávanie detí do troch rokov slúži Kúzelné čítanie, vďaka ktorému deti hravou a interaktívnou formou nadobúdajú vedomosti. Súčasťou Kúzelného čítania je aj elektronická ceruzka, ktorá pomáha malým deťom pri spracúvaní informácií z danej knihy. V praxi to znamená, že ak dieťa jemne priloží elektronickú ceruzku k obrázku v Kúzelnom čítaní, tak z ceruzky zaznie dané slovo, ktoré obrázok vystihuje, prípade aj zvuk alebo hudba. Rovnako sa elektronická ceruzka dá použiť ako USB pamäť či MP3 prehrávač.

Rôzne druhy Kúzelného čítania

Výhodou je, že existujú rôzne druhy a zamerania Kúzelného čítania. Nie je to len nejaká jedna univerzálna verzia. Naopak, tvorcovia mysleli na to, že pre každé dieťa je zaujímavé niečo iné. Preto poznáme verzie Kúzelného čítania, ktoré sa zameriavajú napríklad na svet zvierat, atlas sveta, ľudské telo, hravé učenie, spoznávanie Slovenska či výučbu cudzích jazykov. V praxi to znamená, že môžete mať jednu elektronickú ceruzku a priebežne dokupovať dieťaťu také verzie Kúzelného čítania, ktoré by sa mu mohli páčiť.

Výborné aj na cudzie jazyky

Kombinácia obrázkov a zvukov z elektronickej ceruzky je vynikajúca pri získavaní základov cudzieho jazyka. Samozrejme, nemôžete od trojročného dieťaťa chcieť, aby ovládalo už nejaké základy alebo slovnú zásobu angličtiny. Vďaka Kúzelnému čítaniu však vaša ratolesť môže nadobudnúť aspoň tak potrebné hrubé základy tohto jazyka, s ktorými sa skôr či neskôr určite stretne aj v škole. Takže áno, aj vzdelávanie detí do troch rokov je dôležité a ideálnym spôsobom je práve elektronická ceruzka.

Zdroj obrázka:

Nor Gal / Shutterstock.com