Umocnite zážitok z hrania prepracovanou kvalitou herných konzol

S príchodom rozšírenej verzie PlayStation 4 Pro a Xbox One X mali priaznivci herných konzol gigantov Sony a Microsoft možnosť zažiť maximálny zážitok z hrania. Ôsma generácia sa totiž dočkala takých vylepšení, ktoré herný svet doposiaľ ešte nevidel. PS4 Pro a Xbox One X rozhodne patria medzi najvýkonnejšie konzoly sveta a ich predchodcovia o takom enormnom výkone a prepracovanom grafickom spracovaní vtedy ani nemohli chyrovať. Aj to bolo dôvodom, prečo mnohé hry dostali svoje vylepšenia a umožnili vám naplno využiť herný potenciál konzol.

Aj keď sa v súčasnosti nájdu herné tituly, ktoré ponúkajú úpravu hrania a prinášajú možnosti medzi výberom počtu snímok za sekundu, prípadne pôjde o zmeny rozlíšenia, nikdy to nebude tak úplne ono, nakoľko tomu nie sú prispôsobené vonkoncom všetky Xbox One a PlayStation 4 hry. Mnohé herné vlajkové lode spoločností aj ohlásené novinky sa tak po vzore konzol dočkali svojho vylepšenia.

Podstata vylepšení

Než sa ale rozhodnete pre hry optimalizované na extrémny výkon súčasnej generácie konzol, aby ste mohli plnohodnotne hrať, potrebujete aj vhodný technický model televízora. Výroba televízorov prešla rozsiahlymi pokrokmi, čoho potvrdením sú najmä inovatívne technológie a rastúce možnosti rozšírenia. Ak vlastníte novší model z vyššej triedy, určite disponujete všetkým, čo k hraniu potrebujete. Bezpodmienečne by malo ísť o možnosť 4K rozlíšenia (3840 x 2160 pixelov) a chýbať by nemala ani podpora vysokého rozlíšenia HDR (High dynamic range). Tá totiž ponúkne lepší farebný rozsah a čistý kontrast s ostrejšími farbami.

Dosiahnutie maxima

Hry kompatibilné na najvýkonnejšie verzie konzol a televízor s podporou HDR rozhodne vtiahnu hráčov do dejovej linky. Hodnoverné stvárnenie tváre, ostrejšie zobrazenie hrán či detaily, ktoré sú vysoko oceniteľné. Pre najlepší zážitok z hrania by ste sa mali zamerať rozhodne na tie verzie hier, čo podporujú obe funkcie, a teda ako HDR, tak aj 4K rozlíšenie.

Rozšírenie ponuky

Multiplayer či hra pre samostatného hráča a výber spomedzi rôznych žánrov je potvrdením, že si obe spoločnosti Sony a Microsoft kladú za dôraz vytvoriť čo najviac optimalizácií. Či už to bude najnovší Need for Speed Heat, peklo v podobe hry Doom Eternal alebo vynovená stálica v podobe FIFA 20, určite si hráči prídu na svoje a nájdu svojich favoritov. Kto vie, do akej miery však zatieni výkon najlepších konzol súčasnosti ďalšia ohlásená generácia.

Zdroj obrázka:

BONDART PHOTOGRAPHY / Shutterstock.com