Preskúmali ste už post-apokalyptický svet Horizon: Zero Dawn?

Objavte všetky zákutia a úskalia otvoreného sveta, v ktorom sa ľudstvu spriečili obrovské mechanické stroje. Staňte sa hlavnou protagonistkou Aloy a zistite, čo sa to s ľudstvom vlastne stalo a čo sú zač tieto stvorenia z mechanizmu. Zahrajte si zaujímavý príbeh, za ktorým stoja ostrieľaní vývojári Guerilla Games.

Nebojte sa pomalého spádu, hneď v úvode nabiehate na svižné tempo a snažíte sa odhaliť záhadu, ktorá stála za aktuálnym osudom planéty. Protipóly sú v tomto prevedení rozhodne vítané, krásne čaro prírody obývanej mechanickými bytosťami. Viac ale o tom, prečo sa toto s planétou Zem udialo, zistíte v šľapajach lovkyne Aloy.

Námet, ktorý osloví

Skutočne chytľavý boj, akčná hudba, ktorá vás pohltí a graficky nádherne prepracované prostredie. To všetko Horizon: Zero Dawn ponúka a táto konzolová RPG hra potešila vlastníkov PS4. Post-apokalyptické spracovania sú ako medzi knižnými, aj filmovými či seriálovými titulmi veľmi populárne a výnimkou vonkoncom nie je ani hráčsky svet.

Dlhá hrateľnosť

Bočné dejové linky a vedľajšie misie sú veľmi oceniteľné, poteší vás aj plynulosť hry a vysoká dynamickosť. Ak patríte k fanúšikom zbierania surovín a munície, aj v tomto prevedení si prídete na svoje. Zabudnite na bežnú výzbroj, tu sa naučíte pracovať s lukom a tešiť sa môžete z jeho upgradov. Výnimočnosť hry pozostáva nielen z unikátneho námetu, ale aj z celkového prístupu. Zabudnite na monotónny boj s mechanizmami. Nevyhnete sa ani ľudským súbojom a pri mechanických bytostiach budete musieť postupovať takticky. Existuje totiž hneď niekoľko druhov a každý má inú slabinu.

Risk sa vyplatil

Stávka na niečo pomerne nevídané sa tvorcom hry rozhodne vyplatila a získala si nielen priaznivcov post-apokalyptického žánru. Prepracovaná dejová linka, špičková grafika a celková hrateľnosť sa zaslúžila o to, že táto hra dokáže aj pár rokov od jej vydania aj naďalej osloviť širokú hráčsku komunitu a získať si náklonnosť hráčov.

Zdroj obrázka:

Monkey Business Images / Shutterstock.com