Aj vy sa už neviete dočkať futuristického Cyberpunk 2077?

Dlho očakávané vydanie Cyberpunk 2077 sa pomaly blíži a príchod tejto hry je sprevádzaný enormnými očakávaniami. Už teraz sa totiž vraví o úspechu. Podarí sa však vývojárom naozaj slniť všetko, čo hráčska komunita od tejto hry očakáva a zaradí sa do zbierky kultových titulov alebo pôjde o nadľudský výkon, ktorý nebude v ich silách? To síce zistíme až niekde v septembri, poďme sa ale pozrieť, čo vzbudilo také pozitívne ohlasy.

Podľahli ste aj vy cyberpunk žánru a máte v obľube RPG hry? V tom prípade bude príchod hry s názvom Cyberpunk 2077 pre vás viac ako vítaný. Za týmto herným titulom stoja osvedčení tvorcovia s dobrým renomé, reputácia poľského štúdia CD Projekt výrazne narástla vďaka titulu Witcher 3. Viete ale, čo čakať od hry, ktorá ešte ani neuzrela svetlo herného sveta a už teraz sa o nej celosvetovo hovorí?

Spoločnosť s dobrou povesťou

Hra vychádza z jej predchodkyne pen-and-paper Cyberpunk 2020, no nijako tým neuberá na kvalite. Tvorcom totiž umožňuje stavať na pevných základoch a ponúknuť jeho vylepšenia. Vernosť tejto predlohy a jej rozvoju napomáha aj autor tejto RPG, pričom ide o Mikea Pondsmitha, stojaceho za rozšírením cyberpunku.

V prospech hovorí sloboda hráča

Zoznámte sa s mestom Night City, ovládaného korporáciami a tými najmocnejšími, no určite sa nevyhnete ani temným zákutiam plných násilia, gangov či chudoby. Zabudnite na stereotypné hranie, jednotlivé úseky sa výrazne líšia a rozloha mesta má čo ponúknuť. Táto hra ponúka vstupenku do sveta budúcnosti bez prikrášlení s hodnoverným podaním, čo má na svedomí aj prísnejšiu vekovú hranicu.

V mnohých hrách je pre hráčov cenená najmä dejová linka s možnosťou slobody vo vyprofilovaní si vlastnej postavy s variáciou úloh. Niet teda divu, že tento prohráčsky prístup spoločnosti má na svedomí, že hra sa ešte pred jej samotným vydaním teší z popularity a predstavuje sľubný začiatok sprevádzaný dlhým a úspešným vzostupom.

Dokonalý herný zážitok

V dnešnom hernom svete to už tak nejako ani nejde bez poriadnej grafickej nálože. Dychberúca grafika, prepracované detaily či dojem z hrania tak intenzívny, že vás vtiahne do deja a budete mať pocit, akoby ste boli neodmysliteľnou súčasťou hry. Ak sa nazdávate, že sa už nie je kam ďalej pohnúť, Cyberpunk 2077 by vás mal rýchlo vyviesť z tohto omylu.

Takéto futuristické spracovanie hry plnej rebélie, napätia a adrenalínu rozhodne má potenciál osloviť širokú hernú základňu. Už teraz však u mnohých vyvoláva otázky. Bude táto sci-fi hra naozaj spĺňať všetky kvality modernej doby alebo jej uškodí sláva ešte pred jej spustením? Hra ponúka obrovský potenciál, čo len potvrdzuje, že očakávania by sa mali naplniť. Titul, v ktorom predstavuje technológia záchranu aj prekliatie, už samo o sebe totiž nabáda k hraniu.

Obavy z neúspechu tak nie sú zatiaľ vonkoncom na mieste, všetko ale rozhodne jej finálne spustenie. Stanete sa aj vy nájomným zločincom, ktorého hlavnou prioritou je získanie implantátu nesmrteľnosti?

Zdroj obrázka:

WWWoronin / Shutterstock.com