Dokážu notebooky Mac ponúknuť oproti konkurencii aj niečo navyše?

Len nedávno sa verejnosť mohla oboznámiť s najnovšími notebookmi MacBook Pro značky Apple a čochvíľa bude spustený aj ich predaj. Ak už dlhodobo uvažujete nad kúpou prenosného počítača, spoznajte výhody, ktoré získate s MacBookom Pro a určite vás prekvapí, že to nebude všetko len o značke a popularite spoločnosti.

Mnohí si pod notebookmi značky Apple predstavia len investíciu do štýlového vizuálu. Ak však nahliadnete pod obal a oboznámite sa s vnútorným vybavením a samotným chodom tohto prenosného počítača, určite vás milo prekvapí, čo všetko MacBook Pro dokáže ponúknuť a dlhodobo si udržať svoju hodnotu.

Líši sa už v základoch

Pokiaľ ste doposiaľ využívali štandardné počítače, dokonale ste sa oboznámili so systémom Windows. Od toho pri Apple notebookoch upustíte, nakoľko prejdete na technológiu MAC OS X. Pokiaľ vám však vyhovuje Windows, Mac ponúka aj jeho inštaláciu. Značnú výhodu má ale Mac v tom, že jeho operačný systém je vždy zdarma.

To, že ide o prémiový produkt, potvrdzuje aj vnútorná výbava. Kvalitný hardvér, vysoko porovnateľný výkon a stabilný operačný systém MacBook Pro len zviditeľňujú a sú potvrdením, že nie je všetko len o samotnej značke. V tomto prípade vám nehrozí ani predinštalovaný softvér Bloatware, ktorého odstránenie je pri niektorých modeloch konkurencie aj naďalej problematické.

Oceniteľné prvky

Aj keď je výber oveľa menší v porovnaní s konkurenciou, používateľom umožňuje upriamiť sa na detaily a uľahčiť si tým výber. Uprednostníte menšiu uhlopriečku z dôvodu pravidelného cestovania alebo siahnete po väčších rozmeroch s cieľom získania lepšieho výkonu?

Nech už to bude akýkoľvek typ, medzi spotrebiteľmi je vítaný touchpad vďaka ľahkosti a presným pohybom, no vysoko ceneným je predovšetkým Retina displej s kvalitnejším podaním farieb a kontrastom. Poteší vás aj oveľa jednoduchší servis a nenáročné zálohovanie s možnosťou nahratia do starších modelov či iných konfigurácií. Mnohí priaznivci Macu si však cenia aj to, že kúpou získajú viacero výhod a bezplatných balíčkov.

Výhoda v ekosystéme

Produkty rady Apple ponúkajú aj niečo naviac. V konkurenčnom boji majú mierne navyše svojím dokonalým prepojením. Vlastniť zariadenia jednej spoločnosti sa vypláca a ponúka oveľa jednoduchšie a najmä bezpečnejšie spojenie viacerých produktov. Či už prepájate iPhone s hodinkami Apple Watch alebo s iPadom, s takýmto prepracovaným ekosystémom sa len ťažko nájde niekto, kto mu dokáže výrazne konkurovať.

MacBook Pro je už dlhodobo prémiovým produktom spoločnosti Apple, no neprofituje výlučne len vďaka popularite samotnej značky. Ponúka totiž oveľa viac a svojím vybavením dokáže výrazne konkurovať súčasným modelom iných značiek a mnohé z nich aj zatieniť. Tento model je tak investíciou, ktorá sa vám vráti v podobe bezplatného operačného systému, rôznych aplikácií a viacerých výhod. S MacBook Pro si totiž nekupujete len obyčajný prenosný notebook ale komplexný model vyššieho štandardu.

Zdroj obrázka:

baranq / Shutterstock.com