Čím si vás kedysi získala herná konzola PlayStation 3?

Prvýkrát uzrela svetlo sveta približne pred pätnástimi rokmi, na európsky trh sa však dostala takmer o dva roky neskôr. PlayStation 3 bola videoherná konzola, ktorá výrazne konkurovala Xboxu 360 a Nintendu Wii a stála za úspechom siedmej generácie konzol.

Predchodca súčasných verzií PlayStation 4 sa do predaja dostal v Európe až ku koncu marca 2007. Ako tomu už býva zvykom, pri pokrokoch a inováciách sa technológie posúvajú smerom vpred a hráčsky svet to taktiež nijako neobchádza. PS3 sa tak stalo nasledovníkom dosiaľ populárneho vydania PlayStation 2 a hneď pri spustení do predaja nemalo ľahkú úlohu. Prevýšiť konzolu, ktorá sa dovtedy predávala najrýchlejšie v histórii, bolo riskantným krokom, čo stálo aj za tým, že hráči mali od tohto vydania veľké očakávania.

Ťažšie začiatky

Nahradiť niečo, čo sa už dlhodobo drží na výslní, nemusí zakaždým vyjsť a PS3 to potvrdzuje svojím pomalším predajom hneď v úvode. Dôvodom bola uvádzacia cena, ktorá tak úplne nespĺňala očakávania hráčskej komunity. Aj napriek pomalšiemu rozbehu to konzola PS3 ale predajom vytiahla, nikdy ale nezožala taký úspech ako jej predchodca. Splnila však očakávania výrobcu a o sympatie hráčov v konkurenčnom boji slušne obstála a bola silným konkurentom vtedajšej konzole Xbox 360.

Slušný rozbeh

Kým sa konzola PS3 dočkala svojho nasledovníka, ktorý túto hernú konzolu zatienil svojimi vylepšeniami, mala pomerne slušný čas na rozbehnutie a rozšírenie herného zázemia. Prvýkrát bola predstavená verejnosti v roku 2005 a o novej hernej konzole sme sa dopočuli až v priebehu roka 2013. Počas takmer ôsmich rokov mala teda pomerne slušnú možnosť na rozšírenie svojej knižnice hier, čo sa jej podarilo a získala si aj tých najnáročnejších hráčov.

Multifunkčnosť využitia

Okrem hernej konzoly ste v prevedení PS3 získali slušné multimediálne centrum. Ak ste mali dosť hrania hier, mohli ste si spustiť a sledovať filmy pomocou zabudovaného Blu-ray vo formátoch HD aj 3D.

Aj napriek tomu, že predaj tento konzoly je už nejaký čas pozastavený, neostáva v zabudnutí a mnohí PS3 zostávajú aj naďalej verní. Či už z nostalgie alebo vďaka obľúbeným herným titulom, pre mnohých je to príjemný návrat do starých dobrých čias nenáročných hier, za to však pomerne dosť nadčasových a obsahovo prepracovaných.

Zdroj obrázka:

One Pixel Studio / Shutterstock.com