Telefonujte za volantom bezpečne

Pokiaľ trávite množstvo času na cestách, prioritou každého šoféra by malo byť čo najviac si jazdu zjednodušiť. Maximálny komfort a bezpečnosť jazdy sú nevyhnutnými krokmi, šoférovanie sa dá ale ešte viac skvalitniť.

Potrebujete mať telefón v blízkosti a byť neustále k dispozícii, keď vám zazvoní? HandsFree zariadenie prináša možnosť, ako sa neobmedzovať neustálym zastavením vozidla a pri šoférovaní sa plnohodnotne venovať jazde a pritom hravo vybavovať telefonáty v rámci stanovených predpisov. V čom ale spočíva jednoduchosť tohto zariadenia?

Na výber spomedzi dvoch variantov

Ak vás obmedzuje vo vykonávaní ďalšej činnosti neustále prikladanie telefónu počas hovorov k uchu, určite siahnite po takom prevedení slúchadiel, v rámci ktorých dokážete hovor prijať bez dotyku mobilného zariadenia. So zariadením HandsFree sa vám takáto možnosť ponúka, zvážiť by ste mali ale dobre vopred samotný výber. Pokiaľ totiž siahnete po pripojení s káblom, rátať môžete len s takou vzdialenosťou, ktorú vám jeho dĺžka povoľuje. Tento typ sa hodí na domáce využitie alebo do kancelárie, kým pri šoférovaní by ste mali uprednostniť bezdrôtové spracovanie s pripojením pomocou Bluetoothu.

Odlišnosť jednotlivých typov

Jednoduchá manipulácia, minimalistický vzhľad a čo najnižšia hmotnosť sú atribúty, ktoré mnohé tieto zariadenia spájajú. To, čo ich ale odlišuje, pri výbere často zaváži a ide o konkrétne spracovania. Práve tie sa majú totiž svojou konštrukciou najviac priblížiť k činnosti, ktorú sa popri telefonovaní rozhodnete vykonávať. Ak hľadáte typ na motorku, siahnete po interkomoch s možnosťou inštalácie do prilby, kým v aute sa rozhodnete spomedzi napájania cez rádio alebo si zvolíte voľbu jednoduchšieho uchytenia, prípadne siahnete po zaručenej klasike.

Univerzálny model

Úplne klasický typ HandsFree predstavuje osvedčené a pomerne vyhľadávané spracovanie s priamym umiestnením do ucha. Výhodou je, že sa hodí na viacero činností a jeho používanie nebude problematické ani v samotnom automobile. Aj toto prevedenie však ponúka viacero spracovaní, tu už ale rozhodujú preferencie. Či už si zvolíte slúchadlá okolo uší, tie štupľové alebo kompaktný modul, rozhodnutie je len na vás. Pri šoférovaní by ste mali nechať ale vždy jedno ucho voľné, aby ste vnímali všetko, čo sa počas jazdy bezprostredne deje vo vašom okolí a nijako tým neznížili sústredenosť.

Až keď budete mať ujasnené, o aký typ sa vlastne zaujímate, ďalšie rozhodujúce parametre vás ešte viac nasmerujú. Hľadáte nastaviteľnú hlasitosť, dlhšiu výdrž batérie či preferujete také bez nutnosti pravidelného nabíjania? Aj to všetko pri konečnom výbere zaváži. Možno ste doteraz nad kúpou tohto zariadenia ani neuvažovali, ak sa ale raz preň rozhodnete, tento užitočný pomocník vás nesklame.

Zdroj obrázka:

Dean Drobot / Shutterstock.com