Ako si zabezpečiť kvalitný alarm do auta?

Krádež automobilov narastá každým jedným dňom, preto je kvalitné zabezpečenie auta jediným riešením, ako predísť odcudzeniu vášho vozidla. Najvýhodnejšie sú pre útočníkov modely bez autoalarmov alebo so zastaranými modulmi, ktoré sa dajú ľahko prelomiť pomocou improvizovaných nástrojov alebo špeciálnych kódových zariadení. 

Rýchly rozvoj trhu s autoalarmami ale našťastie prispel k vývoju alternatívnych riešení, ktoré auto nielen chránia, ale tiež zjednodušujú sledovanie súčasného stavu technických komponentov. Aj takéto kvalitné zabezpečenie auta si musíte vedieť správne vybrať.

Vybavenie, ktoré oceníte vy aj vaše auto

Dobrý alarm do auta za výhodnú cenu, vybavený dobrými funkciami a vysokou úrovňou ochrany. Mnoho programovateľných funkcií, s ktorými si potenciálni zlodeji neporadia. Presne takýto alarm by ste si mali vybrať pre zaistenie vyššej bezpečnosti vášho auta aj vy.

Čím viac prvkov bezpečnosti, tým viac práce bude mať páchateľ s odcudzením vozidla. Preto určite jeho kvality nepodceňujte a nebojte sa investovať do toho najlepšieho riešenia.

Satelitný alarm je najlepšou vylepšenou a aktuálnou verziou. Infračervené senzory zaznamenávajú, čo sa deje vo vnútri priestoru a v prípade ohrozenia stroja sa na ovládací panel dispečera vysiela výstražný signál. Samozrejme, aby nebolo spojenie so satelitom jediné ochranné riešenie, myslite aj na iné bezpečnostné prvky.

Čím viac bezpečnostných zón, tým lepšie

Bezpečnostná zóna je časť vozidla, ktorá je vybavená alarmovým senzorom. Napríklad dvere môžu byť spojené s jednou jednotkou a motor s druhou. Pomocou takého systému je možné presne určiť, na ktorých miestach sa útočník pokúsil dostať do auta.

Na jedno auto môžete umiestniť päť až deväť senzorov. Závisí od triedy, vybavenia a toho, čo si môžete dovoliť.

Ak si vyberiete modely, ktoré majú napríklad deväť bezpečnostných zón, môžete ovládať brzdové pedále a rýchlosť zároveň. Nezabudnite ale, čím viac bezpečnostných zón - tým vyššia je úroveň ochrany vášho automobilu, a aj keď jedna časť nefunguje, druhá vám signál určite dá.

Zdroj obrázka: Southtownboy Studio/Shutterstock.com