Ako vyriešiť vaše problémy s erekciou?

Áno, aj tento problém patrí a tvorí súčasť našich životov a je nutné sa naučiť s ním žiť. Ešte lepšie riešenie však je, úplne sa problému zbaviť. Možností, ako zlepšiť a podporiť erekciu je ale viac, na úvod je však oveľa dôležitejšie príčinu vzniku takýchto problémov včas rozpoznať. 

Erektilná dysfunkcia je neschopnosť dosiahnuť alebo udržať erekciu, ktorá je nevyhnutná pre pohlavný styk a spokojný život oboch partnerov. Vo väčšine prípadov je choroba založená na vaskulárnych patológiách, neurologických, psychologických a hormonálnych poruchách. Ochorenie môže byť tiež vyvolané použitím množstva liekov.

Táto patológia ovplyvňuje predovšetkým reprodukčnú funkciu človeka a jeho psychický stav. Preto, ak sa objavia prvé príznaky erektilnej dysfunkcie a častejšie problémy s erekciou, mali by ste sa okamžite poradiť so špecialistom, pretože ak to nepodchytíte včas, môžu sa objaviť vážne komplikácie.

Aká je liečba narušenej a oslabenej erekcie?

Liečba tejto choroby priamo závisí od príčin, ktoré ju spôsobili. A nakoľko ich nie je málo, proces nápravy a zlepšenia erekcie môže byť dlhodobejší a náročnejší.

Ak je erektilná dysfunkcia spôsobená psychologickými faktormi, pacient by mal byť vyšetrený sexuálnym terapeutom a psychoterapeutom. Okrem toho je spôsob nápravy závislý aj do podpory zo strany partnerky, aby následné narušenie a „ochladenie“ vzťahu nespôsobili komplexy.

Ak je impotencia spôsobená liekmi, erektilná funkcia sa obnoví po vysadení lieku.

Ak sú základom tejto poruchy ďalšie patológie, je potrebné podstúpiť liečbu tohto ochorenia.

Pri hormonálnych poruchách sa v závislosti od porušenia môže odporučiť hormonálna substitučná liečba testosterónom alebo inými hormónmi.

Základom je však vždy konzultácia s odborníkom a všetky adekvátne informácie a zdravý životný štýl, ktorý vás dostane do lepšej formy.

Zdroj obrázka: Suwit Rattiwan/Shutterstock.com