Ako ušetriť toner v tlačiarni?

Vybavili ste si svoju kanceláriu alebo domácnosť multifunkčnou tlačiarňou? To je veľmi dobre, pretože bez tohto zariadenia dnes toho veľmi veľa nevyriešite, a to nemusíte byť ani žiadnym veľkým podnikateľom. Tlačiareň sa postará o prevod textu na papier, zosobnenie spomienok z mobilu alebo vytlačenie receptu z internetu. 

Možností využitia tohto multifunkčného zariadenia je veľa. Pre vás je ale veľmi dôležité, zistiť nielen to, kde si kúpiť plný toner Canon, ale aj to, ako ušetriť toner, vďaka ktorému je tlačiareň pre nás plnohodnotná. Existuje na to niekoľko trikov, s ktorými vás teraz oboznámime.

Tlačte čiernobielo

Napriek tomu, že výhody tlačenia sú obrovské, predsa len ide o zariadenie, ktorého prevádzka si vyžaduje nielen údržbu, ale aj nemalé investície. Tie najčastejšie odchádzajú do náplní. Čím menej ale budete na tlač používať farbu, tým viac toneru si ušetríte. Ak by vám predsa len nejaká náplň vypovedala, vždy si môžete pohodlne a aj na internete kúpiť nový toner do tlačiarne.

Vyhýbajte sa obrázkom

Ak ich k práci nepotrebujete, skúste dokument tlačiť bez nich. Aj keď môžu byť malé, spotreba toneru bude veľká. A pri tlači niekoľko sto strán denne sa o tom veľmi rýchlo presvedčíte aj v praxi.

Tlačte obojstranne

Veľmi dobrým spôsobom, ako ušetriť toner v tlačiarni je aj obojstranná tlač, ktorou zároveň šetríte aj papierom. Nezabudnite ale myslieť v tomto prípade na vyššiu kvalitu papiera, aby vám výsledný text nepresvital a neprekrýval, resp. nezhoršoval čítanie toho druhého.

Zmeňte veľkosť okrajov a písma

V nastaveniach programu, ktorý používate na písanie alebo úpravu textov či iných dokumentov, si zmeňte veľkosť okrajov. Získate tým na text viac miesta na jednu stranu a tie ďalšie ušetríte.

Rovnako dobrým riešením môže byť aj zmena veľkosti písma a jeho typu. Všetko si pred tlačou vyskúšajte a nezabudnite jednotlivé kroky v práci vždy ukladať. Ak budete myslieť pritom aj na naše odporúčania, úspora toneru bude vyššia.

Zdroj obrázka: PixieMe/Shutterstock.com