Ako si zostaviť vonkajšie rolety na mieru? Je to jednoduché.

Vonkajšie rolety prinášajú viacero výhod, vďaka ktorým patria k obľúbeným exteriérovým tieniacim prvkom. V nasledujúcom článku vám predstavíme niektoré z nich a rovnako aj to, na čo je dobré myslieť pri zostavovaní a výbere vonkajších roliet na mieru.

Výhody vonkajších roliet

Vonkajšie rolety spĺňajú praktickú a estetickú funkciu. Zabezpečujú kvalitnú protislnečnú ochranu, majú výborné izolačné vlastnosti a znižujú nežiadúci hluk prichádzajúci z vonku. Medzi ich ďalšie výhody  patrí ochrana konštrukcie okien proti poveternostným vplyvom a vďaka nim je predĺžená aj ich životnosť. Vonkajšie rolety od Labona.sk vám zabezpečia nielen ochranu vašich okien, ale určite aj skrášlia váš dom. Určite nájdete také žalúzie, ktoré budú vyhovovať vašim požiadavkám. Neváhajte a zadovážte si predokenné rolety, ktoré vám budú slúžiť dlhé roky.

Vonkajšie rolety na mieru

Perfektné súkromie, termoreguláciu či bezpečnosť. Aj to zabezpečia vonkajšie rolety, vďaka ktorým bude váš dom vyzerať skvelo. Na čo všetko je pri zostavovaní a výbere vonkajších roliet na mieru dobré myslieť? Poradíme vám.

Stanovte si rozpočet

Skôr ako začnete robiť akékoľvek kroky, mali by ste si premyslieť sumu, ktorú ste ochotný investovať do nákupu vonkajších roliet. Rozpočet by mal zahŕňať náklady na materiál, dizajn a samozrejme inštaláciu. Nezabúdajte na to, že nie je dobré samotnú inštaláciu podceňovať, pretože v prípade, že budú rolety zlé upevnené, tak ich účinok nebude stopercentný.

Dajte si pri výbere záležať

V súčasnosti je možné vybrať si z rôznych štýlov, farieb, materiálov či povrchových úprav. Pokiaľ ide o štýl, existuje celý rad možností, od elegantných po moderné. Z hľadiska farieb ide o to, či doplníte dekor svojho domu alebo či ním budete skôr kontrastovať. Popri dizajne myslite aj na praktické funkcie roliet a mali by ste hľadať niečo, čo ponúka prúdenie vzduchu, svetla a zároveň v prípade potreby udržuje vietor či dážď.

Myslite na podnebie

Je dôležité zamyslieť sa aj nad tým, aké je všeobecné prostredie, v ktorom bývate a či je váš dom vystavený napríklad extrémnym poveternostným podmienkam. Tieto úvahy pravdepodobne ovplyvnia, aké vonkajšie riešenie bude pre vás najlepšie. Pamätajte si, že ideálnou voľbou sú rolety, ktoré vám budú slúžiť počas horúcich letných dní, no pomôžu vám aj v zimných mesiacoch.

Zvážte ľahkú obsluhu

Počas chladnejších mesiacov budú momenty, keď budete chcieť vonkajšie rolety otvoriť, aby ste využili slnečné žiarenie a svetlo. Keď sa však začne napríklad zvyšovať vietor, pravdepodobne budete chcieť kvôli ochrane žalúzie zatvoriť. Pre to je dobré premýšľať o možnostiach ich ovládania. Dnes sú vonkajšie rolety, ktoré sa roztiahnu a stiahnu stlačením jediného tlačidla, veľmi praktické a obľúbené.

Trvácnosť je kľúčová

Prečo nainštalovať také vonkajšie rolety, ktoré budete musieť v priebehu niekoľkých rokov vymeniť? Zatiaľ čo alternatívy nižších cien môžu byť lákavé a cenovo dostupné, tak nezabúdajte, že s vyššou kvalitou prichádza aj trvácnosť a lepšia ochrana. A v konečnom dôsledku ušetríte.