Ako odstrániť vrásky pod očami tak, aby ste nemali strach z detailných fotiek

Pre mnohých z nás iba sen alebo nekonečný boj s prvými príznakmi starnutia. Moderné kozmetické vzorce a postupy však dnes už dokážu veľa. Odstrániť vrásky na tvári preto nebude problém ani pre vás. Stačí si prečítať nasledujúci článok a budete vedieť, ako na to. 


Znížiť hĺbku a viditeľnosť vrások pod očami je náročná úloha, ale s kompetentným prístupom je to možné. Aby ste si však vedeli zvoliť správny postup alebo riešenie, je dobré vedieť, o aký typ vrások vlastne ide.

Čo má pri tvorbe vrások rozhodujúce slovo?

Aby bolo pri odstraňovaní vrások možné uspieť, je potrebné zistiť povahu ich vzniku. V okolí očí ide najčastejšie o dva typy vrások. Mimické a tie spôsobené vekom.

Zvláštnosťou mimických vrások je, že vznikajú vďaka aktívnym výrazom tváre a častému pohybu svalov v okolí očí. Takéto vrásky môžu byť viditeľné najmä počas dňa, keď s niekým komunikujete.

Pi vráskach spôsobených vekom ide o nezvratný proces starnutia, pretože už po 27 rokoch života syntéza elastínu, kolagénu a kyseliny hyalurónovej začína v tele spomaľovať. Takéto vrásky sú viditeľné, aj keď je tvár v pokoji.

Za príčinou očných vrások však môžeme hľadať aj zvláštnosti celej štruktúry tváre.

Vlastnosti štruktúry pokožky

Vrásky v okolí očí sa tvoria rýchlejšie, pretože pokožka v tejto oblasti je zraniteľnejšia ako v ostatných častiach tela. Čo ju robí tak citlivou?

  1. Koža viečok je asi 6-krát tenšia ako pokožka na lícach, takže je náchylnejšia na napínanie a vrásky.

  2. Vrstva podkožného tuku v tejto oblasti je zanedbateľná.

  3. Počet mazových žliaz je znížený, a preto je ochranný hydrolipidový film tenší.

Aktívne výrazy tváre

Ako sme už spomínali, v okolí očí je veľké množstvo tvárových svalov. Časté aktívne výrazy a zlý stav citlivej pokožky potom zanechávajú na našej tvári stopy. Môžu za to naše emócie, kedy sa často mračíme alebo usmievame či žmurkáme. Táto gigantická záťaž tak môže ovplyvniť vzhľad pokožky okolo očí.

Vek

Pripravte sa na skutočnosť, že prvé vrásky, ktoré uvidíte na svojom tele, budú umiestnené práve okolo očí. V závislosti od životného štýlu a osobných charakteristík sa môžu prvé z nich objaviť už vo veku 27 - 30 rokov. Od tohto veku sa preto oplatí začať venovať preventívnej starostlivosti proti starnutiu.

Ako eliminovať vrásky?

Vyvarujte sa zlým návykom, ako je fajčenie a alkohol. Nič neničí vašu pokožku práve tak ako oni. Myslite aj na správnu starostlivosť a pravidelnú „údržbu“. A pokiaľ sa vám aj napriek všetkej snahe nedarí vašu pleť zachrániť, navštívte Ryant Clinic. Miesto plné odborníkov, ktorí vám, rovnako ako zdravá strava a pravidelný pohyb určite v tomto smere veľmi dobre pomôžu.

Zdroj obrázka: popcorner/Shutterstock.com