Nezabúdajte, že aj dizajn dverí a okien je veľmi dôležitý

Naši predkovia sa príliš netrápili s výberom dverí

Samozrejme, nebudeme sa vracať až do doby kamennej, keď ľudia žili v jaskyniach a otázka dverí bola pre nich úplne neznámym pojmom. Ale ťažkú hlavu s výberom dverí si nerobili ľudia ešte možno pred niekoľkými rokmi, keď  pre nich bolo podstatné iba jedno- aby interiérové dvere splnili svoju funkciu- chránili obyvateľov domu či bytu pred vonkajším svetom a zabezpečili dané súkromie. Ich vzhľad, prevedenie či dizajn zohrávali až druhoradú úlohu.

Výber dverí ovplyvňujú viaceré faktory

Začať by sme mali odpoveďou na otázku koľko dverí a aký typ dverí potrebujeme. Či už požadujeme interiérové dvere, vchodové interiérové ​alebo vonkajšie dvere, každý z týchto typov dverí je vyrobený z iných materiálov a má iné vlastnosti. 

Ďalšou otázkou bude účel dverí, na ktorý budú slúžiť. Sú miestnosti, kde potrebujeme dostatok osvetlenia a z toho dôvodu by sme mali zvoliť presklené dvere. Dvere do spálne alebo kúpeľne sú záležitosťou osobného vkusu. Do úvahy treba vziať  aj spôsob otvárania dverí a ich rozmery. Dôležitú úlohu pri otváraní dverí - dovnútra alebo von, zohrávajú zárubne. Staviť môžete aj na posuvné dvere, ak chcete napr. ušetriť priestor alebo je tento typ dverí Váš obľúbený. Treba myslieť na to, že interiérové dvere sú investíciou na dlhšie obdobie, a preto by sme nemali ich výber za žiadnych okolností podceňovať. 

Okná- dôležitá súčasť našej domácnosti

V súčasnosti existuje viacero typov okien a rovnako aj viacero druhov materiálov, z ktorých sa okná vyrábajú. Každému sa páči niečo iné a platí to aj pri výbere okien do domu či bytu. Plastové okná majú rozhodne svoj šmrnc a bezpochyby sú aj kvalitné, ale drevo je drevo a naň nemá ani plast. Vyžaduje si síce väčšiu starostlivosť, ale vie sa nám za to patrične odmeniť vo forme výborných tepelno-izolačných vlastností. Drevené eurookná sa stávajú čoraz viac obľúbenejšími a žiadanejšími u zákazníkov, aj napriek vyššej cene. Ich prevedenie býva elegantné, štýlové, moderné a nápadité.