Viete ako si vybrať tie správne hokejové korčule?

Či už hrávate hokej iba rekreačne so svojimi priateľmi alebo sa mu venujete profesionálne, určite viete o tom, že najdôležitejšou súčasťou hokejovej výstroje sú okrem iných častí hokejové korčule. Hráč ich má na nohách počas celej hry a prekorčuľuje v nich za jeden zápas niekoľko desiatok kilometrov. To je hlavný dôvod, prečo by mali korčule hráčovi dobre sedieť na nohe a mal by sa  v nich cítiť pohodlne. Hokejové korčule je však nutné vybrať podľa niekoľkých dôležitých kritérií. Aké to sú?
1.Hlavné kritériá výberu hokejových korčúľ

Korčule na hokej môžeme rozdeliť do niekoľkých kategórií. Prvou kategóriou je delenie podľa úrovne hokeja. Tu ide najmä o to, nakoľko je hráč zručný. Začiatočník, ktorý hrá hokej na amatérskej úrovni alebo sa ešte len učí techniku hry, nepotrebuje profesionálne korčule. Tu ide najmä o komfort, ktorý musí hráč pociťovať, keď si korčule obuje. Profesionálni hráči potrebujú profesionálne korčule. Tí už spravidla vedia, na čo sa majú pri výber orientovať a cena takýchto hokejových korčúľ je oveľa vyššia. Ďalšou kategóriou je delenie podľa veku. Hokejové korčule sa v tomto prípade rozdeľujú na detské, juniorské a seniorské korčule. Určujúce sú veľkosti a to, aby v nich noha dobre sedela. Nesmú byť príliš voľné, no ani nohu príliš zväzovať. Možno sa to na prvý pohľad nezdá, no korčule na hokej majú medzi sebou poriadne rozdiely a tak nájsť tie najvhodnejšie je niekedy tvrdý oriešok.
2.Správna starostlivosť o vaše hokejové korčule

Tak, ako pri každej jednej súčasti vašej hokejovej výstroje, aj pri hokejových korčuliach platí, že čím lepšie sa o ne staráte, tým dlhšie vám môžu poslúžiť. Svoje korčule po každej jednej hre dôkladne vysušte na vzduchu alebo pri radiátore. Vložky z korčúľ vytiahnite a položte na teplé miesto, aby sa dobre presušili. Ak sú vaše hokejové korčule kožené, určite ich pravidelne impregnujte špeciálnym prípravkom. Povrch korčule tak bude chránený. Ochranný sprej použite aj do vnútra korčule. Ak ste náchylný na rôzne kožné ochorenia v oblasti nôh, sprej vám pomôže predísť takýmto nežiaducim problémom.