Podľa čoho si vybrať futbalový dres

Je množstvo kritérií, ktorými sa môžeme riadiť pri výbere vhodného futbalového dresu. Či si ho kupujete pre seba, alebo chcete niekoho obdarovať, zaujímať by vás nemal len vzhľad dresu či jeho značka. Hráč sa musí vo svojom športovom odeve cítiť sebaisto a predovšetkým pohodlne.
1.Materiálové prevedenie futbalových dresov
Aj vy sa môžete po futbalovom ihrisku niesť ako páv a pýšiť sa nádherným sfarbením dresu. Dnes si už je z čoho vyberať. Farebných a strihových vyhotovení dresov je na trhu množstvo, preto treba staviť na prvý dojem, ale tiež pocity, ktoré máte, keď sa vo futbalovom drese pohybujete. Niekto má rád užšie strihy, iný zasa širšie alebo si kúpi rovno o jedno číslo väčší dres a užíva si voľnosť. Pod váš dobrý pocit z hry sa však okrem pár šťastných prihrávok podpíšu aj materiály futbalových dresov. Keďže ide o športové oblečenie, musí spĺňať niekoľko požiadaviek. V prvom rade ide o vzdušnosť materiálu. Športový zápas si ako hráči užijete jedine v prípade, že nebudete neustále myslieť na to, ako vám je teplo a že ste už od potu celí mokrí. Isteže, aspoň každý uvidí, že ste pri hre skutočne makali, je to však naozaj nutné dokazovať touto cestou, na úkor pohodlia?

Futbalový dres musí byť zhotovený z textílií, ktoré dobre odvádzajú vlhkosť a starajú sa o tepelnú izoláciu tela. Pokiaľ hráte v nepriaznivom počasí, ktoré môže pod holým nebom prísť zo sekundy na sekundu, zachránia vás dresy opatrené technológiou ClimaProof. Vzhľadom na počasie si tiež môžete vyberať spomedzi dresov s dlhými a krátkymi rukávmi. Kvalitný futbalový dres nevybledne ani pri pravidelnom praní, vďaka čomu môžu dresy pôsobiť reprezentatívne aj pri dôležitých športových stretnutiach, a tiež by sa nemal len tak ľahko zničiť pri pádoch hráčov.
2.Futbalový dres ovplyvní výkon hráčov
Sebavedomý hráč podá omnoho lepšie výkony ako ten, čo sa cíti neisto. Vyberte si dres, ktorý nesie vašu obľúbenú farbu alebo číslo, dokonca si ho môžete dať vytvoriť i na mieru. Dresy pre dospelých hráčov, deti, rozhodcov, brankárov, pre jednotlivcov i celé tímy sa pohybujú v rôznych cenových hladinách, no vo väčšine prípadov za tým stoja práve značky. Určite myslite predovšetkým na svoj komfort a vyberte si dres, v ktorom sa budete vedieť slobodne pohybovať, ktorý vás nebude tlačiť ani pichať a neroztrhne sa ani pri tom najbúrlivejšom spôsobe hry. K futbalovému dresu môžete veľmi efektne zladiť štulpne, šortky aj kopačky alebo si ho zadovážite ako komplet.