Rekonštrukcia aj novostavba si zaslúži moderný krb

Krb k rodinnému domu patrí ako škorica k jablkovému koláču. Niekto sa preň rozhodne z estetického hľadiska a jednoducho si chce dopriať trocha romantiky, inému ide o to, aby na kúrení čo najviac ušetril a mohol si vychutnávať príjemné teplo, kedykoľvek sa mu zažiada. Je úplne jedno, či si vyberáte krb do nového alebo do staršieho domu, vždy si zaslúži mať prívlastok moderný.
1.Krby ako dizajnové prvky domácnosti

Koho duša nepiští pri pohľade na blikotajúce plamienky ohňa a jeho podmanivom praskaní? Ak sa k tomu pridruží príjemný pocit tepla, za oknami môže zúriť trebárs aj víchrica, no my sa cítime maximálne zrelaxovaní. Krby už dávno nevídať iba vo víkendových chatkách a domčekoch, stali sa bežnou súčasťou rodinných domov. Ak ste si krb nepostavili hneď, určite ste preň vytvorili minimálne prípravu a zatiaľ sa popozeráte, aké máte možnosti. Pod pojmom moderný krb si môžeme predstaviť množstvo estetických a funkčných produktov. Skúsená kachliarska firma vám nielen zhotoví krb, ktorý vám naozaj poslúži pokojne aj celý život, nie iba jednu vykurovaciu sezónu, ale postará sa aj o odborný záručný a pozáručný servis.

Dizajn krbu je vo veľkom ovplyvnený krbovou vložkou. Môžete vykurovať jednu, ale aj viac miestností súčasne, napr. obojstrannými alebo rohovými krbovými vložkami. Okrem krbových vložiek vás však budú pri výbere ovplyvňovať aj iné faktory. Kde si prajete krb umiestniť a ako ho chcete využívať? Má krb slúžiť predovšetkým na vykurovanie alebo jeho služby využijete skôr pre dotvorenie atmosféry? Aká veľká je miestnosť, ktorú chcete vykurovať? V akom štýle je zariadená a akou technológiou si prajete kúriť? Aktuálne sa veľkej obľube tešia jednoduché krby s čistými líniami, ktoré aj napriek svojim minimalistickým črtám dokážu v momente upútať pozornosť. Moderné krby môžu obsahovať keramické alebo kamenné rímsy, ale zaujmú i ozdobnými prvkami vytvorenými špeciálnymi špachtľovacími technikami, a tak dominantou krbu nemusí byť iba oheň za dvierkami, ale aj jeho obloženie.