Letná dovolenka je za rohom

Na začiatku nového roka sa nám to možno nezdá, ale tak, ako ubehol ten starý, zaručene ubehne aj aktuálny. Preto je vhodné vopred popremýšľať o letnej dovolenke a zabezpečiť si tie najlepšie destinácie a hotely. V zime sa nakupuje ešte výhodnejšie.
1.Katalógová ponuka letných dovoleniek
Inšpiráciu pri výbere letnej dovolenky môžeme načerpať prakticky kdekoľvek. Či už sa necháme ovplyvniť referenciami našich známych, alebo budeme v televízii sledovať reportáže z jednotlivých krajín a listovať časopisy a knihy o cestovaní, zaiste nás bude v prvom rade pri výbere usmerňovať cena letnej dovolenky a vzdialenosť destinácie. Práve preto je vhodné zaobstarať si domov aj pár katalógov cestovných kancelárií, v ktorých sú ponuky zájazdov prehľadne usporiadané. Stretneme sa tam s nádhernými fotografiami, popismi destinácií a najmä s cenami dovoleniek. Tie sa líšia nielen v závislosti od turistickej sezóny, ale taktiež od typu zájazdu, služieb hotela, kvality pláže, počtu dní, počtu a veku osôb alebo stravovania. Aby ste však napokon pri výslednej kalkulácii neostali zaskočení z horibilnej sumy, cenu požadovaného typu zájazdu je možné si overiť prostredníctvom internetovej ponuky konkrétnej cestovnej kancelárie, telefonicky alebo aj osobne v niektorej z pobočiek. Ak ste v katalógových tabuľkách stratení, potom vám ponuka letných dovoleniek na internete bude pripadať ešte prehľadnejšia a navyše máte istotu, že bude naozaj aktuálna. Možno sa dočkáte aj mimoriadnych akcií alebo ponúk v podobe last minute či first minute dovoleniek.
2.Na výhodnú dovolenku medzi prvými
Aj vy sa môžete tešiť na dovolenku snov vo vysnenej destinácii za tú najlepšiu cenu. First minute ponuky letných dovoleniek lákajú výnimočnými cenami, a to aj v prípade, že pri spôsobe dopravy sa uvádza letecká. Vďaka tomu si môže luxusnú dovolenku dovoliť aj priemerne zarábajúci človek, ktorý cestuje na dovolenku s partnerom a svojimi deťmi. Ktoré destinácie sú medzi turistami najobľúbenejšie? Určite je to neďaleké Bulharsko lákajúce nádherne čistým morom a nízkymi cenami v reštauráciách a obchodoch alebo očarujúce Turecko s historickými pamiatkami a rímskymi kúpeľmi. Čoraz vyhľadávanejšími sú aj zájazdy na Čiernu Horu. Okrem výhodných cien láka krajina turistov aj zrozumiteľnou rečou a množstvom teplých a slnečných dní. Čierna Hora zaujme prírodnými úkazmi, ale aj lahodnou kuchyňou. Na letnej dovolenke v Grécku alebo Taliansku pookreje duša všetkých milovníkov histórie a architektúry. Popri poznávaní tradičných mestečiek a pamiatok je však rozhodne rozumné nájsť si aj čas na oddych na udržiavaných plážach. Obyvatelia turistických destinácií si návštevníkov veľmi vážia a sú aj patrične pohostinní, a preto nech sa rozhodnete pre ktorúkoľvek z krajín, určite neoľutujete.