ŠKODA Karoq: SUV s atraktívnym dizajnom a výbavou

Mladoboleslavská automobilka v roku 2016 predstavila svoje prvé SUV s názvom Kodiaq. V roku 2017 ŠKODA predstavuje druhé, kompaktné SUV s menom Karoq. Názvy oboch modelov vychádzajú z jazyka pôvodných obyvateľov Aljašky. Čo teda Karoq v ich reči znamená? Ide o kombináciu slov, ktoré v preklade znamenajú „auto“ a „šíp“. Toto malé SUV si budete môcť vybrať v troch verziách: Ambition, Style a Active. Čo by ste mali o ŠKODE Karoq vedieť?
1.Karoq zaujme dynamickým dizajnom
ŠKODA Karoq je nástupcom modelu Yeti a už na prvý pohľad je zrejmé, že nejde o žiadny facelift. Dizajnéri z českej automobilky odviedli precíznu prácu, ktorej výsledkom je moderný dizajn s dynamickými prvkami. Karoq je dlhý 4382 mm a široký 1841 mm, aj vďaka tomu vám ponúka obrovský batožinový priestor, ktorý sa pohybuje od 521 až do neuveriteľných 1810 litrov. Interiér pôsobí na prvý pohľad kvalitne a pohodlne. Po prvej jazde zistíte, že naozaj taký je – ergonomické tvary, praktické riešenia a užitočné moderné technológie.
2.Aké motory poháňajú ŠKODU Karoq
Motorizáciu ŠKODY Karoq si budete môcť vybrať z piatich úsporných agregátov s výborným výkonom. Benzínové motory TSI a naftové TDI budú mať výkon od 115 až do 190 koní. Štyri z nich sú úplnou novinkou, ktoré ŠKODA na inom modeli ešte nepoužila. Pri každom z týchto agregátov si môžete vybrať, či chcete manuálnu alebo dvojspojkovú prevodovku. Za príplatok 1950 € môžete získať aj 7-stupňovú DSG prevodovku. Veľkým plusom ŠKODY Karoq je adaptívny podvozok so systémom DCC, vďaka ktorému si podľa potrieb zvolíte dynamický, športový či komfortný režim.
3.Pre ŠKODU Karoq je bezpečnosť dôležitá
ŠKODA Karoq vám chce dopriať maximálny pocit bezpečnosti. Už v základnej výbave dostanete 7 airbagov, systém automatického brzdenia či Front Assist s prediktívnou ochranou chodcov. Súčasťou výbavy je aj dvojzónová automatická klimatizácia či zadné parkovacie senzory. Infotainment systém ovládate prostredníctvom prehľadného 8-palcového displeja, ktorého menu si vďaka špeciálnej výbave v prvej polovici roku 2018 budete vedieť prispôsobiť. ŠKODA Karoq je neprehliadnuteľná a ak zaujala aj vás, dohodnite si testovaciu jazdu u nás a spoznajte toto atraktívne SUV.