Za zábavou v pohodlných papučkách

Hoci sa vraví, že dieťa by malo čo najviac chodiť bosé, aby sa jeho nožičky zdravo vyvíjali a neboli ploché, sú situácie, keď si treba obuť aspoň papučky. Sú také pohodlné, že si ich dieťatko na nohe skoro ani nevšimne.
1.Detské papučky do bytu aj na dvor
Pokiaľ ste doma, dieťatko silou-mocou nemusíte nútiť obuť si papuče. Predpokladajme, že je podlaha príjemne teplá a čistá, takže váš drobček neprechladne ani si príliš nezašpiní ponožky. Niektoré deti sú však veľkí huncúti, a keď zistia, že si dokážu vyzuť ponožky, často chcú pobehovať po byte bosé. Pokiaľ práve nie je leto, určite sa na to ako rodič nedokážete pozerať. V tomto prípade teda pohodlné detské papučky rozhodne pomôžu. Väčšina drobcov nosí topánočky rada, a tak je pravdepodobné, že si papuče aj ponožky nechá obuté na nohe celý deň. Chystáte sa k niekomu na návštevu? Potom dôležitou súčasťou vašej kabelky by okrem pár kusov plienok a vlhkých utierok mali byť aj papučky. Neviete totiž, v akých podmienkach tam bude pobehovať vaše dieťa. Okrem papučiek, ktoré sa nosia v interiéri, však existujú aj také, ktoré možno obuť drobcom na krátku prechádzku alebo keď sa idú zahrať na dvor. Väčšina z nich sa zapína na suchý zips, a tak bude ich obúvanie hračkou. Nech má vaše dieťa akokoľvek hrubú nôžku, zapínanie na suchý zips ju isto obtiahne a postará sa o to, aby dieťa papučku nestratilo. Niektoré papučky sa vyrábajú z mäkučkej látky a netreba sa báť ich prať v práčke, iné vyzerajú ako sandálky a pre špecifický povrch ich radšej čistite ručne s na to určenými ošetrujúcimi prostriedkami. Plátenky možno dieťatku obuť nielen doma, ale v teplejšom počasí pokojne aj na cestu do škôlky či školy. Majú hrubšiu podrážku a chôdza v nich je preto pohodlná. 
2.Veselé farby a vzory na papučkách
Detská duša je hravá, páči sa im všetko, čo je veselé, farebné a svieže. Aj vo svete detských papučiek preto prevládajú veselé farby, ktoré zaujmú každé pohlavie. A hoci dievčatám najčastejšie vyberáme topánočky ružovej farby, možností je omnoho viac. Dievčatá môžu totiž zaujať aj tmavé papuče s farebnými vzormi, ako sú hviezdičky alebo srdiečka, a ak sa tieto vzory ešte aj trbliecu, budú sa cítiť ako malé princezné. Veľmi elegantne však pôsobia aj papučky s aplikáciou kvietkov. Medzi chlapčenskými papučkami a plátenkami nájdete takisto veľa pekných kúskov, ktoré doplnia oblečenie. Ak sú v sivej alebo modrej farbe, hravo ich zladíte napríklad s rifľami alebo teplákmi. Chlapčenské papučky vyzerajú ako také malé tenisky, ibaže sú o niečo ľahšie a mäkšie, a tak si ich popri hraní na nožičkách ani nevšímajú. Z praktického hľadiska je dobré dieťatku hľadať topánky s gumenou špičkou, ktorá je odolná voči okopaniu. Kto pozná chôdzu svojho dieťaťa, vie, koľkokrát za deň sa mu podarí spadnúť alebo o niečo zakopnúť. Podobný prípad je aj šúchanie nožičiek o chodník, keď sa dieťa preváža na svojej prvej trojkolke a ešte nevie, čo s nohami.